Plastik kartla milyonluk vurgun! 'Altın kızlar' yakalandı

Antalya’da, kilitli olmayan kapıları, plastik kart ile açarak yaklaşık 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalan 3’ü kadın 5 şüpheli, polis tarafından 6 ayrı adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonla yakalandı. ‘Altın kızlar’ olarak bilinen şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi

GİRİŞ 16.01.2021 07:36 GÜNCELLEME 16.01.2021 09:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Demre ilçesinde 8 Ocak tarihinde gerçekleşen hırsızlık olayında, Y. E. İsimli vatandaşın evinden toplam 350 bin değerinde ziynet eşyalarının çalındığına yönelik ihbarda bulunması üzerine araştırma başlatan Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, kilitli olmayan kapının plastik kart aparatıyla açıldığını belirledi.

 

 

6 AYRI ADRESE BASKIN DÜZENLENDİ

Güvenlik kamera, mobese ve PTS kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin T.Y., A.B., S.T., K.Ö. ve C.C. olduğunu ve ilçeye kiraladıkları araçla geldiklerini tespit eden ekipler operasyon hazırlığına başladı. Ekipler, kent merkezindeki 6 ayrı adresine dün eş zamanlı operasyon düzenleyerek şüphelileri yakaladı.

 

 

1 MİLYON TL'LİK ZİYNET EŞYASI BULUNDU

Ekipler ayrıca arama yapılan evlerin birinde 8 ayrı suçtan aran cezası bulunan H.Ö isimli kişiyi de yakaladı. Gözaltına alınan ve ‘altın kızlar’ olarak bilinen 3’ü kadın 5 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda ise, kapı açmada kullanılan plastik aparat, 9 adet fişek, 1 milyon TL'ye yakın değerde ziynet eşyası ve 9 bin 930 TL ele geçirildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

El konulan ziynet eşyalarının müştekilerinin araştırılması ile şüphelilerin başka evden hırsızlık olaylarına karışıp karışmadığı yönünde ayrıntılı çalışmanın devam ettiği öğrenilirken, 5 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 24
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Soyan, altın oluyor demekki
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlık bir sanattır ve bir meslek dalıdır sertifika verilmeli
    Cevapla
  • hasannn 3 yıl önce Şikayet Et
    Polisler tarafından yakalanan bu altın kızlar adliyeye sevkedilirler ve oradan da hooooop dışarıya... Adalet sistemimiz ve uygulanan cezalar bi daha gözden geçirilmeli..
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakalandı ama adalet sistemi değişmediği sürece bu hırsızlar cirit atarlar disarda mahkemeye cikarlar ya denetimli serbestlik yada 6 ay yatmadan serbest kalirlar
    Cevapla
  • Ofli kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlara ceza vermeyen yasaları yapan, yasalara uymayıp hırsızı serbest bırakan hakimler, polis teşkilatının masraflarını karşılasınlar. Polis hırsızları yakalamak için gece gündüz çalışsın , mahkeme serbest bıraksın oh ne ala memleket
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!