Kar yağışı sonrası İstanbul'da en çok bu merak ediliyor! Kritik eşik...

İstanbul'a beklenen yağışlar geldi. Peki alarm veren baraj doluluk oranları son yağışlardan sonra ne kadar oldu? Kar yağışı il genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Verilere göre yağmur ve kar yağışlarıyla birlikte bugün İstanbul’daki baraj doluluk oranı yüzde 10,32 artarak 29,48 seviyesine ulaşırken, İSKİ'den vatandaşlara kritik uyarı geldi.

Kar yağışı sonrası İstanbul'da en çok bu merak ediliyor! Kritik eşik...
Kar yağışı sonrası İstanbul'da en çok bu merak ediliyor! Kritik eşik...
GİRİŞ 17.01.2021 15:38 GÜNCELLEME 17.01.2021 15:41
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sıcaklıkların düşüşe geçmesiyle beraber özellikle İstanbul ve çevresinde başlayan yoğun kar yağışı gece saatlerinde etkili olarak devam ederken Meteoroloji'den gelen hava durumu tahminlerine göre; bugün ve yarın etkisini sürdüreceği bildirildi. İstanbul genelinde devam eden yağışlı hava, barajlardaki su seviyesini de arttırdı.

 

 

İSKİ verilerine göre, baraj doluluk oranı bugün itibarıyla 10,32 artarak yüzde 29,48 seviyesine ulaştı. Her bir barajdaki doluluk oranı ise bugün itibarıyla; Ömerli 25,89, Pabuçdere 15,36, Sazlıdere 10,30, Büyükçekmece 29,76, Alibey 40,47, Terkos 31,83, Kazandere 33,69, Elmalı 32,42, Darlık 48,78, Istrancalar 92,86 olarak kaydedildi.

İSKİ'DEN KRİTİK UYARI

 

 

İstanbul'da etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su sayaçları ve tesisatlarının donma tehlikesine karşı yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı. İSKİ'nin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da etkili olan soğuk hava dalgası sebebiyle su sayaç ve tesisatları donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Su tesisatı ve sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı ve etrafı soğuğu geçirmeyen izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır."

YORUMLAR 25
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sudan ucuz diye bir tabir var. Bence su bu kadar ucuz olmamalı. Elbette hane bütçesine gore farkli ücret uygulamasıyla adil bir ücret artışını kastediyorum.unutmayin barajlar kurursa ne fakir ne zengin kimse ne su bulabilir ne ekmek.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu İstanbul’un su sorununu gündemden çıkarmak gerek bu belediye nıye köklü bir çözüm üretmezde hep ağlamaklı bir sesle tasarruf der insanlar zaten suya para veriyor kolay kolay kimse bunu boşa harcamaz
    Cevapla
  • Rıfat KARTALKAYASI 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar suya para veriyor diye israf etmek zorunda da değil öyle değilmi bilinçsiz su harcayarak su kaynaklarını kurutmak doğrumudur sizceki belediye ağlıyor diye bir laf ediyorsunuz güldürme kendine kardeşim.
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Barajlara buharlasmayi önlemek icin ici az Su dolu olan Toplar birakilmali...
    Cevapla
  • Yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim vatantaşlar o topları silah la vurur. :)
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    sokaklardan caddelerden kar lari barajlara tasisalar denize dökeceklerine en azindan eriyince sular bosa gitmemis olur ve barajlarin dolmasina yardimci olur
    Cevapla
  • abdul aga 3 yıl önce Şikayet Et
    sokaktaki caddedeki karda yag su antifriz balata tozu lastik parcalari ot bocek zehri ne ararsan bulursun o yuzden olmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah a şükür olsun.Evlerde ,kamu kurum ve kuruluşların da,işyerlerin de bozuk musluk ve çeşmeleri tamir ederim.Gereksiz yeri duşu,bulaşığı uzatmayalım...İsraftan kaçınarak tasarrufu ön plana çıkaralım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...