Skandal sözlere Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sert tepki!

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, "Yunan Başpiskoposu İeronimos'un geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte, Yüce dinimiz İslam'ı ve Müslümanları hedef alan iftiralarla dolu mesnetsiz ifadelerini şiddetle kınıyorum" dedi.

Skandal sözlere Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sert tepki!
Skandal sözlere Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sert tepki!
GİRİŞ 17.01.2021 21:16 GÜNCELLEME 17.01.2021 21:25
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Başpiskopos İeronimos'un katıldığı televizyon programında İslam ve Müslümanlarla ilgili hakaret içeren ifadelerine tepki gösterdi.

Erbaş, "Yunan Başpiskoposu İeronimos'un geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte, Yüce dinimiz İslam'ı ve Müslümanları hedef alan iftiralarla dolu mesnetsiz ifadelerini şiddetle kınıyorum. Söz konusu açıklama, toplumu kışkırtarak, insanları yüce dinimiz İslam’a karşı kin, düşmanlık ve şiddete sevk etmektedir. Bir dinin temsilcisi olanların, insanları barış, birlikte yaşama ve hoşgörü içeren mesajlarla dünya insanlarını kavga ve çatışmadan uzak, barış içerisinde insanlık ortak paydasında birlikte yaşamayı teşvik eden bir söylem üretmesi gerekirken, üstlendiği misyona yakışmayan açıklamalarda bulunmasının çok talihsiz ve kabul edilemez olduğunu ayrıca Hristiyan dünyasının bu hastalıklı bakış açısına karşı gelmesi gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Müslümanları ötekileştirmeyi hedefleyen bu tarz söylemler, Müslümanlara karşı ırkçı bakış açısını beslemekte, canlarına ve ibadethanelerine saldırılara dönüşmektedir" dedi.

'İSLAM BARIŞ DİNİDİR'

Erbaş, barış ve huzurun hâkim kılınması için gayret sarf etmesi gereken din adamlarının en önemli vazifesinin bir arada yaşama kültürüne katkı sağlamak olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnsanlık tarihinde diğerini ötekileştirmeyen davranış, söylem ve tutumlar her zaman değerli olarak kalacak, inananların sağduyusu bu tür söylemlere karşı her zaman galip gelecektir. İnsanlığa barış̧, huzur, esenlik, merhamet, şefkat, adalet ve fazilet aşılamanın yolu çatışmak değil, birlikte yaşama ahlakını yeniden yaşanır hale getirmekten geçmektedir. İslam Medeniyeti her zaman, farklı dinlerden, kültürlerden insanları asırlar boyunca bir arada yaşamasına imkân vermiş ve herkese inancına göre yaşama hakkını sağlamış büyük bir medeniyettir. Bu vesilesiyle, bir kez daha hatırlatıyorum ki; İslam dini, insanlığın ahlak, merhamet, adalet, barış, esenlik gibi ulvi değerlerle buluşmasını amaç edinen bir barış dinidir."

YUNAN BAŞPİSKOPOS NE DEMİŞTİ?

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, OPEN TV kanalında katıldığı Yunanistan’ın kurtuluş savaşı ile ilgili bir programa katıldı.

"İSLAM BİR DİN DEĞİL"

İeronimos katıldığı programda "İslam’ın bir din olmadığını" ve "Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu" söyledi.

Elinde kurtuluş savaşından kalma olduğunu söylediği  bir silah ve bazı kutsal emanetlerle kamera karşısına geçen İeronimos "İslam, onun insanları din değil, siyasi bir parti, siyasi bir arzu ve savaş insanları, yayılmacılığın insanlarıdır. İslam'ın özelliği bu. Muhammed'in öğretileri de bunu söylüyor." ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR 36
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunak papaz
    Cevapla
  • özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam dinini tarafsız bir şekilde araştırsa müslüman olacağına eminim. ama okumadan yargılıyorlar. nasılki günümüz müslümanları kendi kitabını okumadan alim gibi ictihat yapıyorlar bunlarda aynı bilmeden atıp tutuyorlar.
    Cevapla
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    diyanet isleri baskanimiza kılıç tuttu diye saldiran papazlar nerde ? sesiniz cikmiyor .
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim muhalefetten yüksek tepki bekliyoruz
    Cevapla
  • ishak 3 yıl önce Şikayet Et
    böcek beyinli papaz . . islamda birkişiyi öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir diye söylem var .müslümana öldürme izni ancak savaşta vatanını dinini namusunu savunmak için verilir . siz birde kendinizin çakma dininize bakın hristiyan lık dediğiniz hazreti isaya gelen islam değildir iznik papazlarının yazdığı bir çakma dindir . . Allahın bir tek dini vardır o da islamdır .tüm peygamberler onu tebliğ etmiştir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri