Elibüyük’ten Sivas Davası mağdurlarının ailelerine ziyaret

Bir dizi temaslarda bulunmak için Sivas’a gelen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, kamuoyunda Sivas Davası Mağdurları olarak bilinen ve 28 yıldan beri suçsuz yere cezaevinde tutulan mahkumların ailelerini ziyaret etti.

Elibüyük’ten Sivas Davası mağdurlarının ailelerine ziyaret
Elibüyük’ten Sivas Davası mağdurlarının ailelerine ziyaret
GİRİŞ 18.01.2021 17:11 GÜNCELLEME 18.01.2021 17:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sivas HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Sivas Davası Mağdurlarının ailelerini ziyaret etti. 28 yıldan bu yana suçsuz yere cezaevinde tutulan Faruk Ceylan'ın ile Ekrem Kurt'un ailelerini ziyaret eden Elibüyük, “Sistemin suçsuz yere kurban seçtiği ve çeyrek asrı geçen bu zulüm son bulmadır. Mağdurların yeniden yargılanma talepleri karşılanmalıdır” dedi.

"MÜTEDEYYİN KESİM HEDEF ALINDI"

Bir dizi temaslarda bulunmak için Sivas’a gelen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Sivas Davası Mağdurlarından Faruk Ceylan'ın annesi Medine ile Faruk Kurt’un Ceylan babası Cafer Kurt'u ziyaret etti.

Daha önce de parti olarak birçok kez Sivas Davası Mağdurlarının yeniden yargılanması gerektiğine dair açıklama yaptıklarına belirten Elibüyük, “Yaklaşık 30 yıl önce karanlık bir kumpas sonucu Sivas’taki Madımak provokasyonuyla ilgili onlarca mütedeyyin kişi suçsuz yere cezaevine atıldı. Daha sonraları birçok tanık ifadesinde bu olayın asıl faillerinin gizlendiğini ortaya koydu. Son olarak gazeteci Cüneyt Özdemir, askerlerin olay sırasında ellerinde silahlar olmasına rağmen çekildiğini gösteren görüntüleri yayınlamadıklarını itiraf etmişti. Bu da gösteriyor ki ortada bir provokasyon vardı. Burada mütedeyyin kesim hedef alındı. Daha sonra evlerinde olaydan habersiz kişiler gözaltına alındı. İşkenceler altında ifadeler imzalatıldı. Ancak aradan geçen 28 yıla rağmen adalet Sivas Davası Mağdurlarına uğramadı. Şimdi aileler bu zulmüm son bulmasını bekliyor. Hükümet biran önce gerekli adımları atmalı ve suçsuz yere cezaevine konulan mağdurların yeniden yargılanma talepleri yerine getirilmelidir” dedi.  



AİLELER YENİDEN YARGILANMA İSTİYOR

Sivas Davası Mağdurların Faruk Ceylan'ın annesi Medine ile Faruk Kurt’un Ceylan babası Cafer Kurt ise evlatlarının olaylarla ilgisi olmadığı halde suçsuz yere cezaevine konulduğunu belirtti. Mağdur aileler, çocuklarının yeniden yargılanarak yaşadıkları bu zulmün son bulmasını istiyor.

YORUMLAR 3
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu davanın asli aktörlerinden Karamollanın hiç gıkı çıkıyormu. Kendini sağlama almış sırtını zillete dayamış ve hemşehrilerini unutmuş. Al sana dava adamı ,onun için varsa yoksa Selo Demirtaş . Allah sorar bunun hesabını Temel efendi.
    Cevapla
  • VOLKİ 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAZI OLSUN başkan
    Cevapla
  • Mehmet Çayır 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşşallah sayın başkanın ERDAL BEY ben Sizi çok seviyorum çok güzel bir ziyaret yapmişsiniz allah razi olsun İşte hüdapar bu işte başkan inşaallah 2023 te İktidar olacaksınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi