Son dakika: Sağlık Bakanı Koca duyurdu: Aşı açıklaması

Son dakika: Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı. Türkiye bu anlamda aşı konusunda dünyaya ders vermiş oldu. Bilindiği gibi Türkiye, koronavirüsle mücadele meselesinde de en önde yer alan ülkelerden biri konumunda bulunuyor.

GİRİŞ 18.01.2021 23:22 GÜNCELLEME 18.01.2021 23:23
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Son dakika: Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 81 il sağlık müdürü ile video konferans yöntemiyle görüştü ve aşılama takvimine ilişkin talimatlarını aktardı. Perşembe günü başlatılan aşı kampanyasında an itibariyle 829 bin kişiye ulaşıldığını söyleyen Bakan Koca, il sağlık teşkilatlarına ve aşılamada görev yapan sağlık çalışanlarına yoğun gayretleri için teşekkür etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN SÜRE UZATILDI

Bakan Koca aşılama süresinin sağlık çalışanları için uzatıldığını belirterek, ''Sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan aşılamayı Çarşamba günü itibariyle bitirelim istiyoruz. Çünkü Bilim Kurulumuzun hazırladığı plan çerçevesinde bizim aşamaları hızla takip ederek yol almamız gerekiyor” diyen Sağlık Bakanı, hastalık gibi bazı istisnai durumlar sebebiyle aşısını yaptıramayan sağlık çalışanlarının sürecin devamında aşı yaptırabileceğini de sözlerine ekledi. Aşı sırası geçen sağlık çalışanlarına tüm basamaklar bittikten sonra tekrar sıra geleceğini belirtti.

BAKAN KOCA' DAN HUZEREVİNDE KALAN VATANDAŞLAR İÇİN AÇIKLAMA

Bakan Koca, “Yarından itibaren huzurevleri, engelli ve bakımevlerinde aşılamaya başlamak istiyoruz. Bütün illerde bizim bu organizasyonu güçlü şekilde yapmamız önemli. Özellikle huzurevi, bakımevi ve engelli evlerini hafta sonuna kadar tamamlamaya gayret edelim. Yerinde yapılan aşıdan sonra, olabilecek alerjik ve benzeri reaksiyonlara gerektiğinde müdahale etmeleri için sağlık ekibinin 1 saat kadar beklemesi gerekir. Ayrıca yarından itibaren 90 yaş üstünde olan vatandaşlarımızı da aşılamak istiyoruz. 90 yaş üstü vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarına getirmeden; aşılamalarını evinde, yerinde organize etmenizi istiyoruz. Sağlık ekibinin gerektiğinde müdahale yapabilecek nitelikte olması ve acil durum ekipmanıyla birlikte eve giderek yapması son derece önemli. Bunun takvimini de Cumartesi ve Pazar dahil olmak üzere hafta sonu tamamlamış olalım.” açıklamasında bulundu.

81 İL SAĞLIK MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bakan Koca, ''81 ilimizin sağlık müdürleri ile aşı programımızı değerlendirdik.'' açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 82
  • YOLCU 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan hizmeti Allah için vicdanen doğruyu söyleyin.Olumsuz yorum yapanlarda hic vicdan yok.Avrupanın en medeni ülkesinde yaşlı bakım evini çalışanlar terkedip gitti ve bir çok yaşlı hayatını kayıp etti. Dünyanın süper gücü ABD bakın her gün 3 bn 4 bin kişi vefaat ediyor.6 ocak 4112 kişi vefat etmiş.süper güçlü devlette.Allah aşkına bu hastalıktan nemalanmayın biraz vicdanlı olalım.Beyni yıkanmış vicdan ı körermiş hergün on bin kişi ölsede kriz çıksa Erdoğan gitse...Beyin yıkamalara karnımız tok.Devletimiz Güçlü ve doğru yolda...Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • misafir1 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanımızdan , sağlık çalışanlarımızın,Devletimizden Allah razı olsun. İnsan olarak önce şükür ne demek onu öğrenmeliyiz.
    Cevapla
  • Ali. 3 yıl önce Şikayet Et
    Komik aciklama dunyadan bir haber bakan
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    sağlık çalışanları disinda daha sirasi hic ama hiç gelmeyenler aşı oluyor . boyle bir dedi kodu var
    Cevapla
  • İsmail Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Adı üstünde dedikodu.
    Cevapla
  • Sss 3 yıl önce Şikayet Et
    Allaha çok şükür her konuda ders veriyoruz ders çıkarmasını bilene anlayana
    Cevapla
  • tokatli60 3 yıl önce Şikayet Et
    ali senlik durum yok zaten gavur ellerde soydaslarinlasin . Hadi git ötede oyna
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sow yapiyor dunyadan bi haber .hazineyibitirdiler .acisinida halka zamla vuruyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı