Sosyal hayatta aşı tartışması

Koronavirüse karşı kitlesel aşı faaliyeti hız kazanırken başta Avrupa Birliği olmak üzere gelişmiş ülkelerde aşılanan kişilerin kayıt altına alınarak sosyal hayata dahil edilmesi tartışılıyor. Sadece ülkeler arasında seyahatlerde değil aynı zamanda sinema, konser ve restoranlara girişlerde de cep telefonlarında yer alabilecek dijital uygulamaların kullanılması gündemde.

GİRİŞ 20.01.2021 08:06 GÜNCELLEME 20.01.2021 09:20
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen aşı pasaportu tartışmasında, neler yapılabileceği ve nasıl uygulanabileceği konusunda somut bir bilgi olmasa da yakın gelecekte hava yolları, işyerleri ve stadyumlar gibi geniş kalabalıkların olduğu yerlere giriş için aşı durumunun gösterilmesinin istenebileceğini düşünenler de var. Amerikan CNN televizyonunun haberine göre başta Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems ve Mayo Clinic gibi teknoloji ve sağlık devleri güçbirliği yaparak bir girişim başlattı. ‘Sarı Kart’ adı da verilen bu aşı pasaportunun bir uygulamayla cep telefonuna yüklenebileceği, burada hangi aşıyı yaptırdığı, kaç doz aldığı, en son ne zaman aşı yaptırdığı gibi ayrıntıların QR kodu yoluyla görülebileceği belirtiliyor.

AVRUPA BİRLİĞİ YARIN GÖRÜŞECEK

Avrupa Birliği’nin de gündeminde olan aşı pasaportu yarın yapılacak olan toplantıda görüşülecek ve liderlerin konuya ilişkin teklifleri alınacak. Liderler bu konuda ortak bir sistem geliştirmeyi masaya yatıracak. Yunanistan, tüm Avrupa’da tanınan ve seyahat serbestisi sağlayan ortak bir ‘aşı pasaportu’ için kampanya yürütmüştü. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, koronavirüs salgını nedeniyle “küresel acil durumun” devamı ve uluslararası seyahatler için ‘aşı pasaportu’ şartı getirilmemesi tavsiyesinde bulunmuştu. Komite, ‘aşıların bulaşmayı azaltmadaki etkisi henüz bilinmemesini’ gerekçe göstermişti.

YORUMLAR 41
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Çiplenmeye hazırlanın. Çinliler bizi domuza çevirecek.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    restorana kafeye konsere gitmeyiz arkadaşlar, boyle bir zorlama oldugunda kimsede gitmesin. dava da açalım. kimse Anayasanın ve kişisel hakların üzerinde değildir. zorlayamazlar.
    Cevapla
  • baskan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aylar öncesinden bunları söylerlerken olur mu öyle şey denilip dalga geçilen adamların dedikleri bir bir ortaya çıkar oldu. Yazık ki devlette bu küresel güce boyun eğmek zorunda kaldı. İnsanları daha kolay yönetmek ve istedikleri sistemi hayata geçirebilmek adına küresel şeytanların oynadıkları oyunun farkına varın artık. Artık yeter. Yarın çocuklarımıza bırakabileceğimiz nasıl bir dünya hayal ediyorlar sanıyorsunuz. Bu kadar sığ ve bu kadar kolaycılığa kaçmayın. Yedi düvele boyun eğmeyen devlet bunlara neden boyun eğiyor.
    Cevapla
  • Numan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca bu ülke kobay mı ? Dünya da 200’e yakın ülke var bizden başka kaçı 3. Ve 4. Doza onay verdi ? Çin kendisi yapmıyor ama milleti aşılıyor oh ne güzel. ABD-Alman aşısından ölenler var üstelik kimse garanti de vermiyor
    Cevapla
  • Numan 3 yıl önce Şikayet Et
    Güya zorlama yoktu. Alın işte 3. Ve 4. Dozdan sonra yavaş yavaş çiplemeye başlarlarsa hiç şaşırmam. Toplumun %80-90’ı aşıyı yaptırdıktan sonra ben şahsen aşı yaptırmayacak olan birisi olarak neden bir tehdit oluşturayım ? Yoksa aşı korumayacak mı olanları ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayserispor-Trabzonspor! CANLI
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!