İŞKUR'dan 3 bin lira maaşla personel alımı devam ediyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 18 farklı ilde istihdam edilmek üzere farklı unvanlarda personel alımı yapılıyor. Adaylar işbaşı eğitim kurslarının ve mesleki eğitim kursları tarafından eğitilip sonra istihdam edilecekler. Peki hangi kadrolarda alım yapılıyor?

İŞKUR'dan 3 bin lira maaşla personel alımı devam ediyor!
İŞKUR'dan 3 bin lira maaşla personel alımı devam ediyor!
GİRİŞ 25.01.2021 08:33 GÜNCELLEME 25.01.2021 10:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında büro memuru, sekreter, müşteri hizmetleri personeli, işçi gibi birçok kadroda istihdam etmek üzere personel alımı yapıyor. İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi yapılacak. Eğitim tamamlandıktan sonra adaylar aldıkları eğitime göre işe yerleştirilecek. Peki kimler başvuru yapabilir? Hangi şehirlerde alım yapılacak?

BOTAŞ İŞKUR üzerinden 268 personel alımı! Kadrolar ve başvuru şartları neler?

 

HANGİ ŞEHİRLERDE ALIM YAPILIYOR?

Ankara Çankırı İstanbul  Iğdır
Antalya Giresun Bursa Mardin
Hatay Bolu Uşak Tokat
Kırşehir Rize Batman Edirne
Düzce  Konya    

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

  • 15 yaşını tamamlamış olmak,

  • İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

  • Emekli olmamak,

  • Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

  • Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,

  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

  • Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.

  • Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

ADAYLARA NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

  • İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi,

  • İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,

  • Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi,

  • İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,

  • Genel sağlık sigortası primi

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMININ SÜRESİ

İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde ve diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmaktadır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için 9 aya kadar işbaşı eğitim programı düzenlenebilmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapmak için ''BURAYA'' tıkladıkladıktan sonra açılan sayfanın sol üst köşesinde yer alan ''online işlemler'' butonuna giriş yapınız. Ardından ''kurs ve programlar'' yazan sekmeye tıkladıktan sonra ''kurs program bilgileri''ne giriş yapınız. Açılan sayfanın sol üst köşesinde yer alan ''Ara'' butonuna giriş yaptıktan sonra ilanları görebilirsiniz.

YORUMLAR 6
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Iğdır bile varda izmir yok
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    D.bakir hicbir zmn iş yonunde hicbir yerde yer almiyorki o yuzden hic sasirmadim
    Cevapla
  • İşsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kursu nerden alacamızıda söyleseydiniz
    Cevapla
  • İşsizler kervanı 3 yıl önce Şikayet Et
    Van niye yok
    Cevapla
  • Zalo 3 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum neden yok Ekşi 40 altında inliyor şehir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı