İşte Mehmetçiğin yeni tip kamuflajı

Mehmetçik için, yüksek mukavemetli iplikten nanoteknolojik üretimle elde edilen kumaşların kullanıldığı, su itici özelliğe sahip yeni "kamuflaj" hazırlandı.

İşte Mehmetçiğin yeni tip kamuflajı
İşte Mehmetçiğin yeni tip kamuflajı
GİRİŞ 24.01.2021 11:09 GÜNCELLEME 24.01.2021 11:12
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Kara Kuvvetleri Komutanlığında personel için yeni eğitim kıyafetleri hazırlandı. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığının eğitim elbisesi iyileştirme, geliştirme çalışmaları kapsamında tasarımı 2019'da tamamlanan, tedarik işlemleri ise Milli Savunma Bakanlığınca 2020'de yapılan yeni tip ve desen eğitim elbisesi, rüzgar ceketi ve yeni tip botlar, ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar tarafından Arifiye ziyaretinde kullanıldı.

Tüm personelin pazartesi gününden itibaren yeni kıyafetleri giymeye başlayacağı öğrenildi.

Eğitim elbiselerinin ve botların tasarımında, Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli subay, yedek subay, astsubay, yedek astsubay ve yükümlü personel ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki Kara Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin çok daha ergonomik kıyafetler kullanması amaçlandı.

Bu amaca göre malzeme ve dizaynı yapılan yeni tip eğitim elbiselerinin model ve desen seçiminde Türkiye'nin coğrafi yapısına uygun kamuflaj özellikleri göz önünde tutuldu. Nanoteknolojik üretimle elde edilen kumaşların kullanıldığı yeni tip eğitim elbiseleri yüksek mukavemetli ipliklerden imal edildi.

Su itici özelliğe sahip elbiseler, haki renkte su geçirmez, hava alabilen tam ortopedik, soğuğa karşı yalıtımlı botlarla tamamlandı. Darbe emici özelliğe sahip yeni botlar, hem günlük mesaide hem de operasyonlarda hareketleri destekleyecek şekilde tasarlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • Mert Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato üyesi hiç bir ülkede rütbe omuzda değil. Ne hikmetse bizde değişiklik yok bunadamı Cumhurbaşkanımızın el atması gerek yetkililere sesleniyorum.
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    93_94 te Diyarbakır'da dağda askerlik yapan bir kardeşinizim. Böyle haberleri duyunca gözlerim doluyor . Bırakın su geçirmeyen,soğuktan koruyan ,ortopedik botu , normal elbise bile bulunamayan ,yırtılanların yerine yenisinin alınamadığı günlerden böyle günlere. 80 sene bu Ülkeyi yöneteMeyenlere hakkımı helal etmiyorum. Yaşasın Güçlü Yeni Türkiye.
    Cevapla
  • Haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada yorum yapanlar olayı anlamamış anlaşılan. Bunlar nano teknoloji yani depo da ki gibi normal kıyafet değil. Onlar da çöpe gidecek değil herhalde giderse yazık olur. Avcılara satılır, eğitim de normal erler giyer. Ama operasyon a giden e on numara olur. Kirlenmez, ıslanmaz askerimiz üşümez inşallah
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Nono teknolojik elbiseler sağlıklı değil. Aidin Salih/ Gerçek Tıp
    Cevapla
  • ASKER. 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ordusunun bazı birimleri neredeyse 2. dünya savaşından kalma aynı tasarım ve kıyafetleri kullanıyor..Bir benim şahit olduğum tahmini 20 yakın elbise değiştirdik.Ya kardeşim adam gibi bir kumaş seçimi ile sabitleyin şu işi artık ya yeter...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi