Bakan Koca açıkladı: 17 şehirde mutasyonlu virüs tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İngiltere'de görülen mutasyonlu virüsle ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Koca, ''Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128'e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 29.01.2021 21:27 GÜNCELLEME 29.01.2021 21:27
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından ''Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa’daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128’e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü.'' açıklamasını yaptı.
 

Dikkat! Dünyanın yeni kabusu mutasyonlu virüsün belirtileri açıklandı!


'AŞI ÇALIŞMASINI ETKİLEMEMEKTEDİR'

Bakan Koca açıklamasının devamında, ''Virüsün mutasyona uğramış olması şimdilik aşı çalışmalarını etkilememektedir. Ancak yeni mutasyonlar aşı çalışmalarını da zorlayabilir. En büyük silahımız halen maske ve mesafe kuralına uymak.'' ifadelerini kullandı.

'KALABALIK ORTAMDAN UZAK DURMALIYIZ'

Bakan Koca, ''Vaka sayılarını kontrol etmek elimizde. Kontrol elimizdeyken kıymetini bilerek temkinli hareket etmeli ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız.'' uyarısında bulundu.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 125
  • Görkem 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk 2 kişi göründüğünde de kontrol altındaydı 1 hafta geçti 17 şehire yayıldı hala kontrol altında mı !
    Cevapla
  • Attıgın kus 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulen mutasyon goruldugu ulke ile iliskileri kapatman icin ne gerekiyor.En son biz kapatiyoruz.yemisim turisti ondan gelen 3 kurus bizim virusle savasimiz 10 kurus
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Mutasyonlu virüsün İngiltere’de tespit edilip açıklanmasına kadar birkaç ay geçmiş olabilir. Belki de mutasyon yazın gerçekleşti. Çünkü yazdan sonra bütün Avrupa’da oldukça artış oldu. Biz uçuşları geç kapatmadık, bilakis mutasyonlu virüs açıklanır açıklanmaz en erken kapatan ülkelerden biriyiz, yanlış bilgi vermeyin. Mutasyonlu virüsün en yaygın olduğu İngiltere tarafından açıklanana kadar virüs ülkemize de çoktan girmiş olabilir. Başka mutasyonlar da olabilir. Virüs mutasyona bizim ülkemizde de uğramış olabilir. Başkasına suç atmaktansa herkes virüse karşı zaten tedbirli olmak zorundadır. Ülkemizin başarılı bir aşılama yapılabilmesi için de herkes gayret göstermelidir.
    Cevapla
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten turizm herşeyin üzerinde tutuşdukça Allah cc bize SELÂM eyler mi ? günah yuvaları rantı için ahir zaman ahirrrr hani dindar hükümet nerede
    Cevapla
  • acikgozlu 3 yıl önce Şikayet Et
    valla doğru söylüyor biz bu hatayı geçen yıl kurban bayramında yaptık bana ne turizminden turistten benim ülkem temiz olur turist olur orayı aç burayı aç ondan sonra mutasyona de bu kadar yetkililer artık at gözlüğü tak mayın yasağa uymayanlara para cezası değil hapis cezası verin ırkın bi deliğe orda görsünler yasagi
    Cevapla
  • Dogrular 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam her yeri kapatın
    Cevapla
  • muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav yeter ya bir salın arkadaş
    Cevapla
  • alaskamkuzey 3 yıl önce Şikayet Et
    viruslulari iceri alirsak boyle olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız