Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Hangi yasaklar kalkacak?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklarının bir kısmının bugün sona ermesi bekleniyor. Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak. Peki kabine toplantısında ne gibi kararlar alınacak? Kabine toplantısı saat kaçta yapılacak?

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Hangi yasaklar kalkacak?
Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Hangi yasaklar kalkacak?
GİRİŞ 01.02.2021 10:33 GÜNCELLEME 01.02.2021 10:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda, ana gündem maddesi olan kısıtlamaların esnetilmesi ve gevşetilmesi bekleniyor. Toplantıda lokanta, restoran ve kafelerin durumunun yanı sıra saat 21:00’dan sonra uygulanan yasağın saat 23:00'a çekilebilmesi de gelen bilgiler arasında. 

KABİNE TOPLANTISI BUGÜN YAPILACAK!

Cumhurbaşkanı tarafından kurulacak olan Kabine Toplantısı 1 Şubat Pazartesi günü öğle saatlerinde başlaması başlaması ve ortalama 2 - 3 saat sürmesi bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI NELER DEĞİŞEBİLİR?

  • Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

  • Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

  • Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00'den 23.00'e çekilebileceği belirtiliyor.

  • Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

  • Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.

  • Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

YASAKLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Kabine toplantısından sonra varsa öyle bir şey açıklarız" dedi. Erdoğan, kısıtlamalarla ilgili kabine toplantısını işaret etti. Erdoğan, "Kabine toplantısından sonra varsa böyle bir durum açıklarız" ifadesini kullandı. Erdoğan, kabine toplantısında bu konunun ele alınacağının sinyalini vermiş oldu. Fakat konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama bulunmuyor.

FAHİŞ GIDA FİYATLARI ELE ALINACAK!

Salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya dönük adımlar da Kabine'de görüşülecek. Pandemiden etkilenen sektörlere verilecek destekler ve gıda fiyatlarındaki artışının önüne geçilmesi için izlenecek politikalar da kapsamlı bir şekilde gözden geçirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında bu konu hakkındaki bir soruya, "Vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz" demişti.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Uzun zamandır uzaktan devam eden eğitim ise gündemde yer alan konulardan birisi. Yarı yıl tatilinde olan öğrenciler 15 Şubat'ta ders başı yapacak. Toplantıda, eğitime yüz yüze mi yoksa uzaktan mı devam edileceği üzerine de konuşulacak.

YORUMLAR 5
  • ADSIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    okullar bulaştırdı olan restorantlara oldu şimdi mutasyon deniyooo eee heryer turist anca gariban vatandaş baskılanıyo evet adı baskı çünkü parası olan hafta sonu uludağda kartalkayada tatilde
    Cevapla
  • ADSIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle kalkmalı zengin zaten geziyo mutasyon diyolar turistler geziyo derdiniz gariban halklamı ne ekonomi ne psıkoloji kaldırmaz bununla yaşamayı öğrenmek gerek.
    Cevapla
  • cevo 3 yıl önce Şikayet Et
    çok zorlanıyoruz psikolojimiz etkilenmeye başladı akşam saat 23:00 e kadar en azından esnetilmeli , haftasonu 10.00 - 20.00 saatlerinde dışarı izin verilmeli..ailemiz evde çok zorlanıyor
    Cevapla
  • ADNAN 3 yıl önce Şikayet Et
    yasaklar kaldırılsın
    Cevapla
  • Gaziantep27 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı