'Karanlıkta ışık olunur, biz böyle gördük'

Yeryüzü Doktorları, zorlu iklim ve kötü yaşam koşullarının olduğu, tedavi imkânlarının yetersiz kaldığı coğrafyalarda yaygın olarak görülen katarakt hastalığının tedavisi için “Karanlıkta Kalana Işık Olunur, Biz Böyle Gördük” adı ile kampanya başlatıyor.

'Karanlıkta ışık olunur, biz böyle gördük'
'Karanlıkta ışık olunur, biz böyle gördük'
GİRİŞ 01.02.2021 16:18 GÜNCELLEME 01.02.2021 16:18

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 2 milyar 200 milyon göz rahatsızlığı olan insan var. Bu rakamın 65 milyon 200 bini ise katarakt rahatsızlığından oluşuyor. Ülkemizde kolayca tedavi edilebilen katarakt, tedavi olunmaması halinde görme kaybına neden oluyor. Yeryüzü Doktorları ihtiyaç sahibi bölgelerde önlenebilir görme kayıplarını engellemek ve dünyadaki katarakt rahatsızlığına dikkat çekmek için “Karanlıkta Kalana Işık Olunur, Biz Böyle Gördük” adı ile bir kampanya başlatıyor.

Yeryüzü Doktorları, 2006 yılından itibaren gerçekleştirdiği göz sağlığı projeleri kapsamında, Nijer, Kenya, Pakistan, Lübnan, Somali, Yemen, Afganistan,  Moritanya, Tanzanya, Kongo DC, Sudan, Çeçenistan, Uganda, Kamerun, Mali ve Bangladeş’te göz hastalıkları ile mücadele etti.  Dernek, 14 yılda 150 bin 800 göz muayenesi, 22 bin 262 göz ameliyatı gerçekleştirirken, 51 bin 731 kişiye de gözlük dağıttı.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Bugün dünyada milyonlarca kişide önlenebilir bir görme bozukluğu olan katarakt rahatsızlığı görülüyor. Yaşlanma, diyabet, güneş ışığına uzun süre maruz kalma, göz yaralanması, iltihap gibi nedenlerden oluşan katarakt hastalığı, ülkemizde sadece bir operasyon ile tedavi edilebiliyor. Fakat ihtiyaç sahibi bölgelerde maddi ve teknik yetersizlikler sebebiyle tedavi edilemeyen yüz binlerce insan, katarakt hastalığı yüzünden görme kaybı yaşıyor. Bizler de 2006 yılından beri bağışçılarımızın desteği ile katarakt ameliyatları gerçekleştiriyor, göz sağlığı için mücadele ediyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz bütün faaliyetlerimizde bu toprakların iyiliğini yeryüzüne yayma gayesi ile hareket ettik. Çünkü biliyoruz ki doğduğumuz, büyüdüğümüz bu topraklar bize darda kalana el uzatmayı, karanlıkta kalana ışık olmayı öğretti. Bu amaçla başlatmış olduğumuz “Karanlıkta Kalana Işık Olunur, Biz Böyle Gördük” adlı kampanyamıza halkımızın desteklerini bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı