HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.

HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret
HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret
GİRİŞ 01.02.2021 18:44 GÜNCELLEME 01.02.2021 18:45
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Merkezinde yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Pervin Buldan, basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi ziyaretiyle "demokrasi programı" başlattıklarını söyleyen Buldan, bu kapsamda CHP, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile görüşeceklerini, İYİ Parti'den de randevu talep edeceklerini bildirdi. 

Karamollaoğlu ile Türkiye'nin temel meselelerini konuştuklarını ifade eden Buldan, yaptıkları görüşmelerin "Türkiye'deki demokratik güç birliğine büyük bir katkı sunacağı kanaatini" taşıdıklarını söyledi.

Türkiye'de ekonomi ve hukuk alanında yaşanan sorunları istişare ettiklerini belirten Buldan, şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi partiler arasındaki görüşmeler, müzakereler ve diyalog zeminleri Türkiye'nin geleceği açısından önemlidir. Biz bugün bunu başlattık. Türkiye'de yakın gelecekte demokratikleşme alanında muhalefet partilerinin ortak bir zeminde buluşabilmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Ümit ediyoruz ki Türkiye'nin yaşadığı bütün sorunlar konusunda muhalefet partileri bu konuları çözme noktasında bir yol kateder." 

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın da görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, HDP ile Türkiye'nin çözüm bekleyen meselelerini konuştuklarını aktararak, "Saadet Partisi, milletin beklentisi kapsamında, milletimizin ve ülkemizin sorunlarını ortak yaşama iradesi doğrultusunda bütün siyasi partilerle konuşmayı ve müzakere etmeyi önemsemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 166
  • Toroslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Tukiyenin sorunlarını çözecekmisler bu gune kadar turkiyenin önüne çıkardığınız sorunlar yüzün den cebellesiyoruz vatan h ayinleri insanlıktan nasibini almamış yaratıklar
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah münafıklardan ülkemizi korusun Amin.
    Cevapla
  • alpi 3 yıl önce Şikayet Et
    size inanan sizin gibi olsun...
    Cevapla
  • Tarafsız35 3 yıl önce Şikayet Et
    çözülmesi gereken asıl mesele size çözüm mesajıyla gelen terör gruplarıdır. yazıklar olsun size sahte milliler 1-2 sandalye için Erbakan Hocamıza ihanet ettiniz bu vatana ve gerçek milliyetçiliğe ihanet ettiniz. hdpkk ile aynı safta durmanız onlara birlikte haşr olacağınız anlamına geliyor çünkü kişi sevdiği ile beraberdir..
    Cevapla
  • Crm 3 yıl önce Şikayet Et
    talimat gelmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?