Provokatörlerden Boğaziçi Üniversitesi’ne işgal girişimi!

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını bahane ederek yürüyüş yaparak polise saldıran provokatörler an itibariyle rektörlük binasını ablukaya aldılar. Polis ablukaya derhal müdahalede bulundu. İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'nde uyarıları dikkate almayan göstericilerin gözaltına alındığını açıkladı.

GİRİŞ 02.02.2021 01:29 GÜNCELLEME 02.02.2021 01:30
Bu Habere 503 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği tarafından Pandemi nedeniyle toplu yürüyüş ve toplanmayı yasaklamasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi etrafında toplanan eylemci grup, rektör Melih Bulu’nun Rektörlük binasından çıkışını engelleyeceklerini ifade ederek işgal girişiminde bulunuyor.

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, devlet aleyhine de sloganlar atıyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE LGBT VANDALLIĞI

Boğaziçi Üniversitesi’nde devam eden eylemlerde bugün lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) derneklerinin vandallığı yaşandı.

LGBT'li gruplar ve bir takım öğretim üyelerinin arasında bulunduğu eylemciler, bugün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını abluka altına aldı. Rektör Melih Bulu’nun odasına girmek isteyen gruba üniversitenin özel güvenlik elemanları müdahale etti.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA!

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle dağılmalarının sağlandığını bildirdi.

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur.

Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır."

159 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'nde uyarıları dikkate almayan göstericilerin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlilerinin uyarılarını dikkate almayan göstericilerin polis ekipleri tarafından dağıtılarak, gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 503
  • kakule 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin yanındayız
    Cevapla
  • Ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainlerin maskesi düşmüştür 'sözde akademisyen, öğrenci, il başkanı, bunlar koranadan daha tehlikeli en ağır cezayı verilmeli
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Sözleşmesi neden iptal edilmiyor.
    Cevapla
  • selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    yıl 1970 ler ödtü ayni senaryo,ayni oyuncular
    Cevapla
  • Kapatin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatin okul deil militan yuvasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri