Gelir kaybı desteği ödemesi ne zaman? e-Devlet kira ve gelir kaybı başvuru işlemi...

Gelir Kaybı Desteği başvurusu işlemleri 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı. Esnafa verilecek olan gelir kaybı ödemeleri e-Devlet üzerinden kontrol edilecek. Peki, Gelir kaybı desteği ne zaman yatacak? Kira yardımı desteği ne zaman yatacak?

Gelir kaybı desteği ödemesi ne zaman? e-Devlet kira ve gelir kaybı başvuru işlemi...
Gelir kaybı desteği ödemesi ne zaman? e-Devlet kira ve gelir kaybı başvuru işlemi...
GİRİŞ 04.02.2021 08:57 GÜNCELLEME 04.02.2021 08:57

Koronavirüs salgınından maddi kayıplarını hafifletmek için Ticaret Bakanlığı tarafından  esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3.000 Türk Lirası hibe desteği sağlanıyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 Türk Lirası olmak üzere üç aylık toplamda 2.250 Türk Lirası, diğer yerlerde aylık 500 Türk Lirası olmak üzere toplamda 1.500 Türk Lirası kira desteği sağlanır. İşyeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda işyeri kira tutarı kadar kira desteği ödenir. Peki Şubat ayı gelir kaybı ödemeleri ne zaman yapılacak?

GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR!

Ticaret Bakanlığı tarafından salgı nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek gelir kaybı ve kira destekleri için başvurular yeniden başladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığa ulaşan talepler üzerine söz konusu kesimlere yönelik kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağladıklarını belirtti.

Bakan Pekcan, "Buna göre destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunmayan esnaflarımız, başvurularını bugünden itibaren 31 Mart 2021 saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden yapabilecektir" ifadesini kullandı.

GELİR KAYBI ÖDEMELERİ BAŞLADI

Bakan Pekcan, esnaf ve sanatkarlara yönelik gelir kaybı desteği ödemelerinin 20 Ocak'ta başladığını duyurmuştu.

E-DEVLET ESNAFA KİRA VE GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-devlet üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan kişiler Ticaret Bakanlığı hizmetleri altında yer alan Kira Destek Başvurusu (Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirler) ile Gelir Kaybı Desteği Başvurusu (Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirler) hizmetlerini kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Formu dolduran kişiler başvuruları bu adreslerden tamamlayabilirler.

KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ…

GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ…

ESNAF GELİR VE KİRA DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirmede hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından bildirilecek ve başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!