Boğaziçi protestoları: Tutuklanması istenen 30 kişi serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesindeki gösterilerle ilgili nöbetçi hakimliğe sevk edilen, savcılıkça tutuklanmaları istenen 30 kişinin de aralarında olduğu 51 şüpheli, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza verme zorunluluğundan" oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Boğaziçi protestoları: Tutuklanması istenen 30 kişi serbest bırakıldı
Boğaziçi protestoları: Tutuklanması istenen 30 kişi serbest bırakıldı
GİRİŞ 03.02.2021 23:00 GÜNCELLEME 04.02.2021 08:31
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, 1 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişindeki izinsiz gösteriler sırasında gözaltına alınan 51 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifade işlemleri sona eren şüphelilerden 30'u "tutuklama", 12'si "konutu terk etmeme" ve 9'u da "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri talepleriyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Altışarlı gruplar halinde farklı nöbetçi hakimliklerde sorgulanan şüphelilerin işlemleri sabaha doğru sona erdi.

Tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edilen 30 şüpheli "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza verme zorunluluğundan" oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanarak salıverildi. 

Savcılığın ev hapsi uygulanmasını talep ettiği 12 kişi ile yurt dışına çıkış yasağı konulmasını istediği 9 kişi de aynı adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü ve çevresinde 1 Şubat'ta gerçekleştirilen yasa dışı gösterilerde rektörlük binasını kuşatan ve rektörlük çalışanlarının dışarı çıkmasını engellediği için 51 kişinin "kişi hürriyetini yoksun kılma, kamu malına zarar verme ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından gözaltına alındığı belirtilmişti.

Açıklamada, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm soruşturma işlemlerinin titizlikle yürütüldüğü vurgulanmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 138
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu bu zoytarilari nezarette koyacak yer kalmadı da hemen dışarı saliverdiniz. Bunlar potansiyel suçludur. Hatta okuldan bile atılmaları gerekir. Gezi olaylarında gördük bunların masumiyetini devlet malına zarar vermek kırmak dökmek başka ellerinden bir şey gelmez hain ruhlu satilmislar....
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir öğrenci başını belaya sokmak istemez. Onları eyleme zorlayanlar bundan hiç zarar görmeyecek. Olan maşalara olacak.
    Cevapla
  • rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    normalde üniversitede kavga dahi etsen atılıyorken bunlar nasıl hala üniversiteye alınıyor atın gitsin
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yargı Reformu ilk önce Yargıçlardan başlamalı.kanun hukuk herkese eşit davranmalı adamı varmış yok büyük adammış yok savcıymış hakimmiş kesinlikle olmamalı.suçu işleyen kim olursa olsun cezasını çekmeli
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu eşkıyaları serbest bırakın .dahada kudursunlar daha büyük felaketler yapsınlar sonra ah vah ederiz iş işten geçti deriz .gezidede bıraktınız vatandaşın başına bela saçıyorlar.bunların vatandaşın ne dinine ne imanına ne insanlığa saygısı var bu eşkıyaların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akıncı'nın İran'daki rotası gündem olmuştu! Haber7 'Tebriz' detayını ortaya çıkardı
Hamas'tan ABD'ye uyarı