Mahir Ünal: CHP her şeyden önce Boğaziçi'nden elini çekmelidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "CHP her şeyden önce Boğaziçi'nden elini çekmelidir, gençlerden elini çekmelidir. CHP'nin geçmişten beri yaptığı hep budur. Sokak olaylarından medet ummak." dedi.

Mahir Ünal: CHP her şeyden önce Boğaziçi'nden elini çekmelidir
Mahir Ünal: CHP her şeyden önce Boğaziçi'nden elini çekmelidir
GİRİŞ 04.02.2021 12:36 GÜNCELLEME 04.02.2021 13:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TRT Haber'de soruları yanıtladı. 

Mahir Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

"ÖĞRENCİLER ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN BİR PROVOKASYON GÖRÜYORUZ"

Siyasi noktada baktığımızda orada bazı siyasi partilerin temsilcilerinin orada olması en başından itibaren doğru değil. Öğrencilerin tepkileri varsa demokratik bir ülkede sorunların nasıl çözüleceği, sorun çözme mekanizmaları bütün demokrasilerde bellidir. Öğrenciler eğer protesto yapacaklarsa bir hak olarak demokrasilerde çerçevesi bellidir. Meselenin rektör olmadığını kendileri de zaten söylüyorlar. Hukuk dışı bir atama mı yapılmış, hayır. Yasal zeminde Cumhurbaşkanlığı diğer üniversitelere yapılan atamalar gibi hukuki çerçevede atamalar yapılmış.Bunların hepsi tartışılr. Amaç sorun çözmekse bu sorunun nasıl çözüleceği demokrasilerde bellidir. Bir partinin il başkanı oraya gidip çoğunluğu öğrenci olmayan gruplarla eylem hazırlayım, meselenin provokasyona dönüşmesi, kabeye dönük bir eylem orada gerçekleşti. İnsanlar bundan rahatsızlık duydular. Bundan rahatsızlık duyan Boğaziçi öğrencileriyle ilgili bir fişleme yapıldı. Öğrenciler üzerinden yürütülen bir provokasyon görüyoruz. Asıl öğrencilerin üzerinden ellerini çekmesi gereken CHP siyasi aklıdır.

"CHP HER ŞEYDEN ÖNCE BOĞAZİÇİ'NDEN ELİNİ ÇEKMELİDİR"

Meclis kürsüsünden bu ülkenin hakim ve savcılarına her türlü hakareti yaptılar. Ama bu ülkenin hakimleri önlerindeki yasaya göre karar veriyorlar. Yasaya göre 2 yılın altındaki suçlarda tutuklama yasağı getirildi. Bir kişinin tutuklanmaması onun terörle iltisaklı olmadığı anlamına gelmiyor. CHP her şeyden önce Boğaziçi'nden elini çekmelidir, gençlerden elini çekmelidir. CHP'nin geçmişten beri yaptığı hep budur. Sokak olaylarından medet ummak. Geçmişte Gezi olaylarında da aynı şeyi yaptılar. CHP, iktidarla olan ilişkisinde ya zinde güçlerin ya ordunun, ya yardının ya da medyanın iktidara müdahalesi sürecinde her zaman provokasyon içerisinde oldu. 

"CHP DARBECİ AKLIINDAN HİÇ VAZGEÇMEDİ"

CHP darbeci aklından hiç vazgeçmedi. Bugün artık devlet milletin devleti haline geldiği için orduya iktidara müdahale et diyen CHP, şimdi kahraman ordumuza satılmış diyor. Çünkü onlar yargı darbesi de yapamadıkları için aynı kelimeleri yargıya söylüyorlar. CHP bugün sokaktan medet umuyor. CHP WhatsApp guruplarında geçen diyalogları var. Siz siyaset mi yapıyorsunuz yoksa sokak hareketlerinin örgütleyen bir yapıya mı dönüştünüz? Siyaset meşru bir zeminde yapılır. İşlerine geldiğinde hakimleri alkışlıyorlar, işlerine gelmeyince aynı hakime saray hakimi diyorlar. Bunun adı iki yüzlülüktür, siyaset değidir. 

YENİ ANAYASA NASIL OLACAK?

Biz 18 yıldan beri yeni Anayasa'yı tartışıyoruz. Partiler yaklaşık 61 madde üzerinde geçmişte anlaşmışlardı. Geçmişte diğer siyasi partilerin de hala devam eden darbe Anayasasının değişmesi yönünde adımlar atılmıştı. Bu ülkeyi darbe Anayasasından kurtaracak bir sivil Anayasa Türkiye için elzemdir. Türkiye'nin, darbeciler tarafından yapılmış, yamalı bohçaya dönüşmüş bu Anayasayı değiştirmesi gerekiyor. 

Büyük Kongre ne zaman?

Mart ayının son haftası olarak kongremizi planlıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR 3
  • Yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    Boğaziçinde Aklıbaşında öğrenci toplulukları yomu ya hu bizim rektörle sorunumuz yok eylemlerle alakamız yok diyecek, gerçi hemen fişlenirler ama önemli olan doğrunun yanında olmak.
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet elini çekip teşkilatlarındaki tecavüz ve şiddet olayları ile meşgul olması gerekir... Bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt