Şırınga çikolatadan ölüme dava

Diyarbakır'da 2 yıl önce 7 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan şırıngalı çikolata ambalajı davasında 5 sanık hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Şırınga çikolatadan ölüme dava
Şırınga çikolatadan ölüme dava
GİRİŞ 04.02.2021 18:28 GÜNCELLEME 04.02.2021 18:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yenişehir ilçesinde 28 Kasım 2019’da meydana gelen olayda 7 yaşındaki Miraç Umut Bilgi, bir marketten aldığı şırınga şeklinde ambalajı bulunan çikolatayı yerken fenalaştı.

Çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu hastanede tedavi altına alınan Bilgi, 6 Aralık 2019’da hayatını kaybetti.

Bilgi’nin ölümüyle ilgili olarak, 2’si tutuklu 5 sanık hakkında “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yetişkin gözetiminde kullanılmasına dair bir ibare yer almamış

İddianamede, davaya konu olan çikolatanın ambalajında yetişkin gözetiminde kullanılmasına dair bir uyarının yer almadığı vurgulandı:

“Oyuncak güvenliği yönetmenliğine uygun olmayan ve etiketinde de yetişkin gözetiminde kullanılmasına dair bir uyarı ya da tavsiye bulunmayan bu çikolatayı üreten, ambalajlayarak piyasaya sürdüğü tespit edilen şüphelilerin, somut olayla ilgili asli kusurlu oldukları, işletmelerinde lisans eğitimi almış bir personel çalıştırmadıkları gibi tüm üretimi sadece paketleme işçisi oldukları anlaşılan personelleriyle sağladıkları ve piyasaya arz ettikleri anlaşılmıştır.”

YORUMLAR 4
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hakime sormak lazım Bozuk para yutup ölen çocuk için darpaneden mi şikayetçi olunması gerekir? Firma ambalaja küçücük bir logo koymuş olsa çoktan kendini kurtarmıştı. 7 yaşında okula giden çocuğuna birşeyler yutmamasını öğretemeyen veliye de ceza kesilmesi gerekiyor. Kalem kapağı yada silgi yutup ölseydi aynı şekilde logo yok diye firma peşinde koşacaklar mıydı? Görünüşe göre kimse çocuğun derdinde değil firmadan koparacakları tazminatın peşindeler. Aynı ürün yıllardır milyonlarca satılmış ama bu zamana kadar bu çocuk mu kapağı yutmayı becerebilmiş? Sırf medyaya yansıdı diye böyle gereksiz davlarla uğraşan hakim, savcı ve avukatlar maaş israfından başka birşey değiller.
    Cevapla
  • BORUHAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayni veya benzer cukolatalar almanyadada satiliyor birda neden bir cocugun bogazina kacmiyor.? Almanyda ya$ayanlar gitioLidl´e baksinlar orda var.Cocuklarimzi obur yeti$tiriyoruz $imaraik yeti$tiriyoruz egitim yerine "Amcaya bi yumruk at" oglum diyoruz.
    Cevapla
  • Aschaffenburg‘dan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şırınga ve benzer oyuncak tipi çikolataları öyle büyük şirketler kolay kolay satmaz.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten şu plastik enjeksiyon işinden anlayan tipler her türlü işi yapabileceklerini sanarak ürün çıkartıp satıyorlar bol bol. kimisi kamyonlara led sinyaller, kimisi pilli oyuncaklar vs. Fason iş yapmakla yetinemiyorlar. siz bildiğiniz tecrübeli olduğunuz iş kadarıyla yetinin . Herkes kendi kalifiye işini yapsa hem işsiz kalmaz hem de saçma sorunlar, sahte CE li ürünler ortalıklar da olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!