Büyük gün 9 Şubat! Başkan Erdoğan açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzay Programı’nı 9 Şubat’ta açıklayacak. Programda “uzay insanı” yetiştirmenin yanı sıra fırlatma sistemi, altyapı gibi somut projeler yer alacak.

Büyük gün 9 Şubat! Başkan Erdoğan açıklayacak
Büyük gün 9 Şubat! Başkan Erdoğan açıklayacak
GİRİŞ 06.02.2021 07:20 GÜNCELLEME 06.02.2021 07:24
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Program kapsamında üretim ekosistemleri örnek alınacak olan savunma sanayi firmalarının, uzay alanında yatırım yapmaları teşvik edilecek, gençlerin uzay çalışmalarına ilgilerini artırmak için üniversitelerde uzay çalışmalarına yönelik yüksek lisans programlarına ağırlık verilecek.

Erdoğan, “20 yıllık hayalimiz olan Türkiye Uzay Ajansını 2018 aralık ayında kurduk. Milli Uzay Programını ise bu yılın ilk yarısında ilan ediyoruz” sözleri ile duyurduğu, 10 yıllık uzay vizyonunu oluşturacak Uzay Programı’nı 9 Şubat’ta açıklayacak.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin kabiliyetleri, insan kaynağı ve hedefleri ışığında stratejilerin geliştirildiği program çerçevesinde, üniversiteler ve diğer kurumlarla işbirliği yapılacak.

DERİN UZAY ÇALIŞMASI

Türkiye’nin uzaydaki haklarını koruma ve geliştirmeye yönelik uzay hukuku ve mevzuat çalışmaları da yapılacak. Yapılan çalışmalar kapsamında, dünyanın önemli uzay gözlem merkezlerinden biri olması planlanan Doğu Anadolu Gözlemevi de faaliyete geçmek için gün sayıyor.

İçinde 4 metre çapında bir teleskop barındıracak gözlemevi uzay çalışmalarına önemli katkı sunacak. Ankara Kahramankazan’da kurulumu devam eden Uzay Ajansı Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde ise uydu fırlatma rampaları, uzay istasyonları ve modern teknolojilerin geliştirilmesi konularında çalışılacak. Ajans, “derin uzay” çalışmaları da yapacak.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 30
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis 'im, bütün bu projeler yüksek seviyede koruma altına alınmalı. Neden mi? Biz Müslümanlar içki alkol uyuşturucu almadığımız için akıllı insanlarız. Endülüs ve Osmanlı'yı yıkıp bizden ilim bilim teknoloji çaldılar. Bunu unutmadık. Böyle bir hadiseyi düşünüp katı önlemler alınmalı. Ilim bilim teknoloji yağmalanması hırsızlık değil devlete ihanet cezası verilmesi gerek. Köpeklere kemik atmayı unutmayınız lütfen.
    Cevapla
  • Aslanlıpaşa 3 yıl önce Şikayet Et
    Elon musk un verdiği teknoloji ler hepsi Türkiye çağ atlamış. Peh duyda inanma elon musk un istediği kadar özgürsün uzayda onlar istemezse gökte martı uçuramaz lar bütün teknoloji spaceX firmasından alıntı
    Cevapla
  • Molla Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Elon Musk'ı da bilirmiş benim paşam. Senin kafan çalışıyor da bu işe kafa yoranlar para yatıranlar aptal mı? Koca sanayi sitesinde onlarca firma yatırım yapıyor. Yoksa sana mı danışsalardı? NASA da uzaya roket fırlatma işini SpaceX'e verdi. Onlar da mı Elon Musk istemezse uzayda martı uçuramazlar? Martaval okumak kolay tabii, ufak at da civcivler yesin.
    Cevapla
  • Ali yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzayda patetes soğan çok kolay yetisiyormuş yağ da nehir gibi alıyormuş Reis getirsede bunlarin lafından kurtulsak
    Cevapla
  • Molla Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali Bey, Uzay çalışmaları başlayınca hemen Mars'a göndermiyorlar seni, merak etme. Burada oturup sabah akşam ayçiçek yağı içebilirsin. Ben ısmarlarım merak etme.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu çalışmaların getirilerini, teknolojik gelişmelerde sağlayacağı faydaları bilmeden düşünmeden, yada bilerek yorum yapan cahiller var. Sizin bu hastalıklı zihniyetiniz yapılan her yatırımı atılımı yolsuzluk, birilerini zengin etme, çalma olarak anlıyor veya yorumluyor. Yazık!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor