Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan Angela Merkel'le önemli görüşme

Son Dakika Haberi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede 18 Mart Mutabakatı’nın güncellenmesi noktasında gerekli çalışmalara bir an evvel başlanması gerektiğini ifade etti.

Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan Angela Merkel'le önemli görüşme
Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan Angela Merkel'le önemli görüşme
GİRİŞ 08.02.2021 20:11 GÜNCELLEME 08.02.2021 23:34
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliğini geliştirecek hususların ele alındığı görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi. 

AB İLE MART ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerini olumlu bir gündemle ilerletmeye kararlı olduklarını belirterek, Mart Zirvesi’ne gidilen süreçte temasların artırılarak teknik görüşmeler yapılmasını temenni ettiklerini dile getirdi.  

18 MART MUTABAKATI’NIN GÜNCELLENMESİ

AB'nin Türkiye'ye adil ve yapıcı yaklaşımının her iki tarafın da yararına olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Mutabakatı’nın güncellenmesi noktasında gerekli çalışmalara bir an evvel başlanması gerektiğini ifade etti. 

TÜRKİYE-AB ZİRVESİ DÜZENLENMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Portekiz’in dönem başkanlığı bitmeden bir Türkiye-AB Zirvesi düzenlenmesi beklentisini de yineledi.

MERKEL: DOĞU AKDENİZ’DEKİ GELİŞMELER MEMNUNİYET VERİCİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la video konferans yöntemiyle görüştü. Görüşmenin ardından Merkel’in Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri memnuniyet verici bulduğu belirtildi.

Almanya Federal Hükümet Basın ve Enformasyon Bürosu (BPA) tarafından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Başbakan Angela Merkel, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile video konferans düzenledi. Federal Şansölye ve Başkan, korona salgınının zorlukları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca bir dizi ikili ve uluslararası meseleyi tartıştılar. Şansölye, Doğu Akdeniz'deki son olumlu sinyalleri ve gelişmeleri memnuniyetle karşıladı. Tartışmalı konularda diyalogda ilerleme kaydetmenin artık önemli olduğunu vurguladı. Şansölye, AB ile Türkiye arasında istikrarlı ve yapıcı ilişkilerin önemini yineledi” denildi.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 33
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberin altında saçma sapan yorumlar var. Editör dikkat ediyor mu neyin nereye kaydedildiğine?
    Cevapla
  • hayri 3 yıl önce Şikayet Et
    merkelin evini gördünüz mü
    Cevapla
  • İsmail. K 3 yıl önce Şikayet Et
    Araba fiatları uçtu en az bir milyon 2 kinci el kaliteli araç girmesi gerek adisini alıp birde parca ithal etmeyelim reis benim önerim 200 bin mercedes 200 bin bmv 200 bin audi 200 binvoswagen 200 bin opel
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kac yaşındasın sen? 11-12?
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası kalitede ehliyetim var, 6 ay sürüyorsun. Geçince sınava gireceksin diye dayatıyor. 1500 euro masraf. Akıl işi değil. Bunu da düzenlemeleri lazım. Kendi ehliyetlerinde kan gurubu kullanılan araba resmi gibi gelişmiş terimler bile yok..
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Benimde 28 yildir var ama yeniliyceksin diye hic bir $ey duymadim.!!! ara sirada olsa polis ehliyet istyior ama bakip veriyor.!!!
    Cevapla
  • Aas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ab bir asimile oyunu. Girmeyelim. Bunu bir yere nor alın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı