Pazartesi ve Salı sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Sokağa çıkma yasağı koronavirüs önlemleri kapsamında devam ediyor. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı 12 Şubat Cuma akşamı başlayıp 15 Şubat Pazartesi sabahı sona erecek. Son dönemde vaka sayılarının artmasıyla birlikte gözler yeni yasaklara çevrilirken Pazartesi ve Salı günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusu akıllara takıldı. İşte Şubat ayı itibariyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatler ve günler.

Pazartesi ve Salı sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?
Pazartesi ve Salı sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?
GİRİŞ 12.02.2021 14:00 GÜNCELLEME 12.02.2021 14:00

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre korona virüs önlemleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasak 12 Şubat Cuma akşamı başlayıp 15 Şubat Pazartesi sabahı sona erecek. Özellikle İstanbul ve Marmara bölgesinde yoğun kar yağışı olması sebebiyle yasak günlerinin artacağı iddia edildi.  Peki, kar yağışı sokağa çıkma yasağını etkileyecek mi? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayıp/bitecek? İşte tüm gelişmeler...

PAZARTESİ VE SALI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Günlerdir uyarısı yapılan kar yağışına da artık çok az kaldı. Cumartesi ve pazar günü Batı Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da etkili olacak kar yağışı, yeni haftayla birlikte neredeyse tüm yurda yayılacak. Pazartesi günü birkaç il dışında tüm illerde kar veya yağmurun etkili olması bekleniyor.

Doğu Avrupa üzerinden gelen soğuk hava ve Orta Akdeniz'den gelen siklonla Türkiye'yi etkisi altına alacak kar yağışının 1987, 2002 ve 2004'teki kar yağışları gibi etkili olması bekleniyor. 1987 yılının mart ayında İstanbul'da kar yağışı etkili olmuş ve bazı noktalarda kar kalınlıkları 1 metreyi aşmıştı. 

Hava durumunda oluşan bu tablonun ardından Pazartesi ve Salı günü sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. Fakat geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs için uygulanan tedbirlerin dışında her hangi bir yasak olmayacağı ifade etmişti.

14 ŞUBAT'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Özel gün olarak kutlanan 14 Şubat Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Çiçek satan iş yerlerine sokağa çıkma kısıtlamasında '14 Şubat' muafiyeti getirildi. "Çiçek Satışı Yapan İş Yerleri" konulu ek genelge, 14 Şubat dolayısıyla talepte yaşanacak yoğunluk göz önünde bulundurularak hazırlandı.

Genelgeye göre çiçek satışı yapan iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 12 Şubat Cuma günü 20.00-¬00.00 saatlerinde evlere servis, 13¬-14 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00¬-17.00 saatlerinde iş yerinden ve evlere servis, 10.00¬-00.00 saatlerinde ise sadece evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR - BİTİYOR?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu akşam 21.00'de başlıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı Cuma 21.00 - Pazartesi 05.00 saatleri arasında uygulanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!