Tutuştular! 'Boğaziçi Üniversitesi'nde dengeler değişecek'

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması sonrası öğrencileri provoke eden kesim şimdi de üniversiteye açılacak iki yeni fakülteden rahatsız oldu.

Tutuştular! 'Boğaziçi Üniversitesi'nde dengeler değişecek'
Tutuştular! 'Boğaziçi Üniversitesi'nde dengeler değişecek'
GİRİŞ 12.02.2021 17:35 GÜNCELLEME 12.02.2021 17:35
Bu Habere 212 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde bulunan Eğitim, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik fakültelerine, Hukuk ve İletişim Fakültesi de eklendi. Yeni kurulan fakültelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında öğrenci alması için akademik kadrosunu mart ayı sonuna kadar tamamlaması bekleniyor.

TERÖR GRUPLARI DEVREDE

Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını bahane eden terör grupları üniversite öğrencilerini provoke ederek eylemler düzenlemişti.  Aynı çevreler Boğaziçi Üniversitesi'ne açılacak iki yeni fakülteden de rahatsız oldu. 


TUTUŞTULAR! KURULACAK FAKÜLTELER ÜNİVERSİTE İÇİNDEKİ DENGELERİ DEĞİŞTİRİR

Boğaziçi Üniversitesi’ne açılacak olan fakültelerin üniversitede dengeleri değiştirecek olması ve üniversiteye yeni bir vizyon katacak olması, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını eleştiren kesimi rahatsız etti. Boğaziçi Üniversitesi senatosunda 12 yıl görev yapan Prof. Dr. İlhan Or verdiği bir röportajda kurulacak iki yeni fakültenin üniversite içindeki tüm dengeleri değiştireceğini belirterek dışarıdan dekan atanmasının Boğaziçi’nin kültürüne uygun olmadığını iddia etti. 

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GERİLİYOR

Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversites,  Hacettepe ve ODTÜ'nün ciddi bir sıçrama içinde olduğu bu dönemde ciddi bir gerileme içinde. Dünyanın prestijli endekslerinden Times Higher Education tarafından hazırlanan 2021 yılı sıralamasına göre Boğaziçi Üniversitesi dünyanın en iyi 600 üniversitesi arasında değil, ayrıca Koç, Hacettepe, Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin de gerisinde.

ARWU’nun hazırladığı 2020 endeksinde ise dünyada ilk  bin üniversite arasına giremedi ve İstanbul, İTÜ, Dokuz Eylül, Ege ve Erciyes üniversitelerinin de gerisinde kaldı.

REKTÖR BULU: HEDEFİMİZ 4 YIL İÇİNDE İLK 100'E GİRMEK

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu yaptığı ilk açıklamada Boğaziçi üniversitesindeki düşüşe dikkat çekerek, " Boğaziçi'nin artık ilk 500'ün dışına düştüğünü görüyoruz. Bunun en önemli sebeplerinin başında, gerileyen uluslararası yayın performansımız var maalesef. Benim hedefim 4 yıl içerisinde Boğaziçi'nin ilk 100'e giren ve orada kalabilen ilk Türk üniversitesi olmasıdır." demişti.

YORUMLAR 212
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tasması dışarıda olan sözde kolejler, üniversiteler, vakıflar, gazeteciler dışarıdaki düşmandan daha tehlikeli, bunların Müslüman Türk milletine verdikleri ve vermeye devam ettikleri zararı yerli ve milli medyamız her gün anlatmalı ki bunlara karşı bilinçlenme olsun. Ama maalesef yerli ve milli medyamızdan çok cılız sesler çıkıyor, sesi daha çok çıkanlar maalesef kripto Sabetayist-Ermeni-Yunan medyasıdır.
    Cevapla
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zehir saçan nifak yuvası tez zamanda kapatılsın. FETÖ'cü ve DHKP-C'li kriptolarda burayı başmış, bu dışarıdan kurgulanan tezgah için baya hevesliydiler anlaşılan hevesleri kursaklarında kaldı. Hala eski Türkiye sanıyorlar burayı. Tüm sitelerde devlet ve İslam düşmanlığı içerikli algı operasyonu yorumları yapıyorlar.. Bu sözde Üniversite kapatılıp yerine İslam Üniversitesi açılsın. İstihbaratımız tarafından Türkiye'de ve dünyadaki diğer başarılı Müslüman öğrenciler tespit edilip kurulacak olan İslam Üniversitesinde burslu eğitim verilsin. İslam Üniversitesinden mezun olacak öğrenciler ülkelerine döndüklerinde önemli yerlere gelecekler, Türkiye bu sayede çok rahat İslam Birliğin kurabilir.
    Cevapla
  • Atmaca 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz alman fransız italyan varsa hala robert koleji adı altında kurulan tüm liseli kapatmalı buralar ilim yuvası değil türk ve islam düşmanı yetiştiren yerlerdir mütekabiliyet esası getirilmeli almanyada türk lisesi varmı fransada italyada amerikada varmı bunların öğretmenleri arıştırılmalı coğu ajan
    Cevapla
  • Osman hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenlerini araştırmaya gerek yok papazlar ve rahibeler ders veriyo.
    Cevapla
  • Yılmaz yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    Oraya iki bölük komanda gönderecen bak nasıl mum gibi oluyorlar .
    Cevapla
  • Ata 3 yıl önce Şikayet Et
    Yavaşş.sakin ol şampiyon.
    Cevapla
  • Ata 3 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş,sakin ol şampiyon.
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Boğaz,çini işgal etmiş olan sözde akademisyen özde teröristler bilimi hukuku ahlak ı boşvermiş terörist yetiştirmeye odaklanmış - Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarını tanımayız diyorlar - Kanunlarımıza göre TC Üniversitelerinde master ve doktora yapanlar üniversitelerde öğretim görevlisi olur - Boğazın edepsizleri biz Türk Üniversitelerinden doktora alanları aramıza sokmayız illa ABD veya İngiltereden İCAZET alan ve o ülkelerin çıkarlarına hizmet eden devşirilmiş mankurtları Boğaziçinde öğretim görevlisi yaparız ki onlara da o kafada öğrencileri sınavlarda başarısız da olsa mezun eder kendileri gibi düşünmeyen Türk öğrencileri de sınavlarda başarılı da olsa düşük not verip mezun etmezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor