15 Türk gemici Abuja Büyükelçiliği'ne getirildi

Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemicilerden 9'unun daha getirilmesiyle 15 kişilik mürettebatın tamamı Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine ulaştı.

GİRİŞ 13.02.2021 19:16 GÜNCELLEME 13.02.2021 19:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren, 9 Türk gemiciyi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekibi ve büyükelçilik yetkilileri ile karşıladı, telefonda aileleriyle görüştürdü.

Mozart Gemisi Kaptanı Mustafa Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "21 gün sonunda özgürlüğümüze kavuştuk, şu anda ailelerimize kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa zamanda ailelerimize kavuşacağız." dedi.

15 Türk gemiciden 6'sı gün içinde Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine getirilmişti.

Sağlık durumları iyi olan Kaptan Kaya ile Adil Alkan, Mesut Meral, Hamza Orhan, İlyas Baş, Mustafa Benklioğlu, Gökhan Lale, Erdi Akman, Halil Gülçür, Gökhan Buran, Alper Şeker, Vedat Aksan, Doğancan Cengil, Melih Çetin ve Ünsal Dilsiz'in resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmeleri bekleniyor.

- Mozart gemisine saldırı

Liberya bayraklı "Mozart" isimli gemi, 23 Ocak'ta Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı.

Lagos'tan Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.

Gemi, mürettebattan 3 kişiyle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na hareket etmiş, baskından kurtulan 3 Türk denizci ise 30 Ocak'ta Türkiye'ye getirilmişti.

Kaçırılan 15 kişi dün serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR 9
  • İBRAHİM 3 yıl önce Şikayet Et
    insanlığını kaybetmiş karektersiz ve ruzsuz insanların dini ve imanı olmadığı için . tek taptıkları paradır. büyükdenizci rumuzlu şahısta paraya tapan insanlardan olduğu için bu yorumu yapmıştır. ALLAH AZZE VE CELLE dinimizi, imanımızı, devletimizi, vatanımızı ve milletimizi bu tür insanlardan korusun.
    Cevapla
  • Oğuz boy 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet işini bilr napacaktı cesetlerinimi alıp gelecekti devlet,buran boş boş yorum yapıyorsun,ALLAH devletimize zeval vermesin,sizede geçmiş olsun, denizcilerimiz
    Cevapla
  • büyükdenizci 3 yıl önce Şikayet Et
    Fidye ne kadar verildi ? Onu da bi yazsanız keşke afrikadan bedava muz alamazsın
    Cevapla
  • Sami 3 yıl önce Şikayet Et
    büyükdenizci olduğunu söyleyen küçükbeyinli mahluk! Böyle bir durumda böyle bir yorum yazmak. Pes vallahi pes. Akıl vicdan anlayış empati!!!!!!¡!
    Cevapla
  • baba 3 yıl önce Şikayet Et
    fidye verilmiştir muhakkak bu tür konular medya önünde konuşulmaz tabi ki
    Cevapla
  • İrfan fransadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşünmeden yazdın dimi?
    Cevapla
  • Sert adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir yorumu yazan bence adamliktan çıkmış biridir .
    Cevapla
  • Rasim 3 yıl önce Şikayet Et
    Karaktersiz olmayın bu kadar
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Baban o mürettebatta olsa aynı şeyi yazarmıydın duygusuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!