PKK'nın şehit ettiği 13 vatandaşın kimlik tespitine başlandı

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaşın cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Şehit vatandaşların kimlik tespitine başlandı.

PKK'nın şehit ettiği 13 vatandaşın kimlik tespitine başlandı
PKK'nın şehit ettiği 13 vatandaşın kimlik tespitine başlandı
GİRİŞ 14.02.2021 12:27 GÜNCELLEME 14.02.2021 12:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesindeki teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı'nın sevk ve idare edildiği sınır hattındaki Harekat Merkezi'ne gitti. Bakan Akar, harekat kapsamında bir mağarada PKK'lı teröristlerce 13 kişinin şehit edildiğini açıkladı. Bakan Akar'ın açıklamasının ardından şehit edilen vatandaşların cenazeleri  askeri helikopter ile Malatya'ya getirildi. Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na getirilen 13 kişinin kimlik tespitine başlandı.

Yapılacak inceleme sonrası kimliklerinin belirlenmesi hedeflenen şehit vatandaşların cenazelerinin bulunduğu Adli Tıp Kurumu çevresinde polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

ÇOCUKLARI KAYIP AİLELER, ADLİ TIP KURUMU'NA GELDİ

13 vatandaşın kimlik tespiti sürerken, çocukları uzun süredir terör örgütünün elinde olan bazı aileler de Adli Tıp Kurumu önüne gelerek beklemeye başladı. 17 Eylül 2015 tarihinde görev yerine giderken Tunceli'de kaçırılan astsubay Semih Özbey’in de babası Gürsel Özbey de Adli Tıp Kurumu'na gelerek, askeri yetkililer ile birlikte kimlik tespiti için içeri alındı. 

YORUMLAR 10
  • TOPRAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu olaydan sonra İyiParti milletvekilöerinin tamamı istifa etmezse yazıklar olsun...
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü alçakların hdpkk dan , chpkk dan ayrı olduğunu mu düşünüyorsunuz sazanlar.
    Cevapla
  • türk 3 yıl önce Şikayet Et
    niye istifa etsinler? boş yapma
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    bu teroristligi yapanlar bin parçaya bölünecek insallllahhhhhhh
    Cevapla
  • Selçukbaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Face te çatır çutur paylaşılmış zaten. Valilikten önce, nereden aldılarsa, 13 şehidimiz de ayrıntısıyla var. Nereden kaçırıldıkları bile, ince ince paylaşılmış. Kimse görmüyor mu acaba?
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah bu şehitlerimizin yakınları defin işlemine müteakiben en kısa süre içinde ankara izmir istanbul ve diğer illerdeki temsilcilerin önüne siyah çelenk ve bir adet kırmızı karanfil bırakırlar. ama sadece şehit aileleri. bu yüzsüz vasıfsız sözde vekillere artık milletin meclisinde yer yok. bu millet neden artık gözünü açmıyor. ben anlamam arkadaş pariye oy veriyorum diye. yok arkadaş yok. bile bile oy veriyorsan sende teröristte oy veriyorsun. ve onu destekliyorsun bu kadar. yok öyle.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu 13 vatandaş ne zaman kaçırılmış nasıl olmuş ondan hiç bahseden yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!