13 vatandaşımızın şehit edildiği mağaranın yerine dikkat!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, 13 vatandaşımızın şehit edildiği Gara’daki mağaranın bulunduğu yere dikkat çekti. A Haber ekranlarında konuşan Başbuğ, bölgede eğimin yüzde 60 olduğunun altını çizerek, bunun Batı'dan alınan destekle yapıldığının açık olduğunu söyledi.

13 vatandaşımızın şehit edildiği mağaranın yerine dikkat!
13 vatandaşımızın şehit edildiği mağaranın yerine dikkat!
GİRİŞ 14.02.2021 16:51 GÜNCELLEME 14.02.2021 16:51
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, 13 vatandaşımızın şehit edildiği Gara’daki mağaranın  bulunduğu yerde yüzde 60 eğim olduğunu söyledi.

Bunun terör örgütü eliyle planlanamayacağını ve Batı’dan bu konuda destek alındığının açık olduğunu vurgulayan Başbuğ, konuya ilişkin A Haber ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.

 "Irak Gara'da daha öncekilere benzer bir şekilde mağaraların hem de stratejik bir askeri akılla dizayn edildiği, yerinin dahi seçme olduğu bir tablo ortaya çıktı. 'Bu tabloyu yaratan kim?' dediğinizde yine bu katil sürüsünün aklını ve haddini aşan iş ortaya çıkıyor. Bu durumda 'arkada kim var?' dediğinizde yine aynı yapılar karşınıza çıkıyor. Yani emperyalist vahşi dediğimiz Batı ve o Batının ülkeleri; Amerika, Almanya, Fransa gibi." ifadesini kullanan Coşkun Başbuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BU ÖRGÜTÜN HADDİ Mİ?"
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yapmış olduğu açıklamada kroki üzerinde önemli vurguları var. Yüzde 60 eğimden bahsediyor ve hava unsurlarının görerek ateş edemeyeceği ancak hava indirmeyle müdahale edebileceğimiz bir mağaradan bahsediyor. Şimdi böylesi stratejik bir yeri seçmek için öncelikle hedef ülkenin imkan ve kabiliyetini çok iyi tanımanız, askeri bir akıl yürütmeniz ve bu akla göre de tedbirler almanız gerekiyor. Bu örgütün haddi mi? Yani örgütün o çoluk çocuk yaşta topladığı çapulcu sürüsünün işi mi? Tabii ki hayır. Burada bir askeri mantık ve strateji işlemiş.Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ"ÖZEL KUVVET DİYE DÜNYAYA YUTTURDUKLARI…"
Şu an 'özel kuvvet' diye sundukları paralı askerlerin bir araya geldiği güvenlik şirketi diye dünyaya yutturmaya çalıştırdıkları yapıların devreye girdiğini görüyorsunuz. Bunların verdiği eğitimler, akıl ve bunların yürütmüş olduğu stratejiyle bu tür yerlerin teşkil edildiğini görüyorsunuz. İnanın harekatla ilgili genel bir bakış açısıyla değerlendirme yapmak istediğimizde, böylesi kirli ve kanlı bir plana karşılık bile destan diyeceğimiz bir harekat yürüten silahlı kuvvetler ortaya çıkıyor...

YORUMLAR 76
  • 28'li 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ailelerine sabır versin ateş düştüğü yeri yakar bir hafta şehitlerimiz dicez peki o anne ne yapsın 6 yıl esir evlat ve 6 yıl sonra böyle bi buluşma böyle olmamaliydi bizim evlatlarımız bu bayrak uğruna canını hiçe sayanlarimiz bugün böyle oldu allah bu pkk cezasını versin
    Cevapla
  • saim 3 yıl önce Şikayet Et
    hani istihbaratımız çok iyi didi.. taa garaya kaçırılan 13 tane asker ve polis şehidimizin yerleri beş seneden beri neden bulunamadı neden onları kurtarmak için hükümetimiz çaba sarfetmedi...anlaşıldıki bu iş akp ile chp ile olacak iş değil.. bu memlekete yerli ve milli bir hükümet lazım
    Cevapla
  • 08'Lİ 3 yıl önce Şikayet Et
    sen o bölgeyi biliyormusun. hadi k. ırağı geç sen güney doğudaki arazi yapısını biliyormusun. bilmeden görmeden konuşma
    Cevapla
  • Ihtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    önemli pkklıarın kafasını kesinde hiç bir yazı yazmadan Biden e gönderin.
    Cevapla
  • Yunus Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş dedikleriniz asker polis mit görevlisi. Sulandırmayın. Onlar yaptıkları kamu görevlileri nedeni ile şehit edildiler. En azından saygı duyun. Ve haberi ona göre verin.
    Cevapla
  • Sevim 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir . Ölen canların intikamını misliyle alacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü