50 bin tablet dağıttı, İmamoğlu kadar konuşulmadı: Adı Ekrem, soyadı İmamoğlu değil

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun adımlarıyla 50 bin çocuğa tablet dağıtıldı. 'Çocuklarını hayallerine kavuşturan adam' olarak anılan Tahmazoğlu, sosyal medyada İBB Başkanı İmamoğlu kadar konuşulmadı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, durumu manidar sözlerle açıkladı: Peki Tahmazoğlu’nun bir eksiği var mı? Var. Adı Ekrem, soyadı İmamoğlu değil. O nedenle yaptıkları allanıp pullanıp haber yapılmıyor.

50 bin tablet dağıttı, İmamoğlu kadar konuşulmadı: Adı Ekrem, soyadı İmamoğlu değil
50 bin tablet dağıttı, İmamoğlu kadar konuşulmadı: Adı Ekrem, soyadı İmamoğlu değil
GİRİŞ 15.02.2021 13:23 GÜNCELLEME 15.02.2021 13:23
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Şahinbey Belediyesi, şu ana kadar 50 bin öğrenciye tablet dağıttı, ancak medyada İBB'nin dağıttığı 50 bin tablet kadar ilgi görmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın 2 milyonu aşkın tableti bir kenara bırakıyorum, sadece Şahinbey belediyemizin dağıttığı 50 bin tableti kimse görmüyor, görmek istemiyor" diye tepki gösterdi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Tahmazoğlu'nun bugüne kadar yaptığı bazı hizmetleri sıraladı ve neden Ekrem İmamoğlu kadar konuşulmadığına dikkat çekti. Selvi, Tahmazoğlu'nun eksiğini ise, "Adı Ekrem, soyadı İmamoğlu değil" diye açıkladı. 

Abdülkadir Selvi'nin yazısından "Çocukları hayallerine kavuşturan adam" başlıklı bölüm şöyle: 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere 40 bin tablet dağıttı. Kırk gün kırk gece sürmedi ama Ekrem İmamoğlu’nun 40 bin tablet dağıtacağı haberleri günlerce sürdü. Sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2 milyonu aşkın tableti bir kenara bırakıyorum, bizim sadece Şahinbey ilçe belediyemizin dağıttığı 50 bin tableti ise kimse görmüyor. Görmek istemiyor” diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın örnek gösterdiği Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, işini yapan ama reklamını yapmayan bir belediye başkanı. İnsan odaklı belediye nasıl olur derseniz, Şahinbey, Türkiye’de örnek gösterilecek belediyelerden birisi.

Mehmet Tahmazoğlu hizmet odaklı bir belediye başkanı. Ama özellikle de çocuklara, gençlere, eğitime özel bir önem veriyor. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesindeki Millet Kütüphanesi’nin bir benzerini Şahinbey’e yapmak için kolları sıvamış durumda. İstanbul standartlarında bir kültür merkezi ise Şahinbeylilere hizmet veriyor.

Tahmazoğlu, öğrencilere sadece 50 bin tablet dağıtmamış. 545 bin 800 spor ayakkabısı, 20 bin adet bisiklet, 20 bin kol saati hediye etmiş. Yeni alınan bir ayakkabının yastığın başına konulup uyunduğu, bisiklet alındığında insanın içinin içine sığmadığı günler... Hey gidi güzel günler, hey... Kitapların ise ayrı bir önemi var. 8 milyon 55 bin kitap hediye edilmiş. Her ay ödüllü kitap yarışması ise kesintisiz devam ediyor. O nedenle Tahmazoğlu’na “çocukları hayallerine kavuşturan adam” deniliyor.

TAHMAZOĞLU’NUN EKSİĞİ

Peki Tahmazoğlu’nun bir eksiği var mı? Var. Adı Ekrem, soyadı İmamoğlu değil. O nedenle yaptıkları allanıp pullanıp haber yapılmıyor.

"İMAMOĞLU RAHATSIZ OLMUŞ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin dağıttığı tabletlerin Bakanlık tarafından alındığını iddia etmişti. Tahmazoğlu, İmamoğlu'nun iddiasını yalanlamıştı. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 44
  • Tamer Karaca 3 yıl önce Şikayet Et
    Gene kötüleme derdindesiniz asıl görevini yapması gereken milli eğitim bakanlığı ama suçlu İmamoğlu insaf
    Cevapla
  • xxlxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyle yalan. Bu millet yalana itibar eder oldu.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    devir iyilik yapıp denize atma devri değil bu devirde iyilik yaptınmı adamın gözüne gözüne sokacaksın başına kakacaksın
    Cevapla
  • İsm@il 3 yıl önce Şikayet Et
    O başkanımız inamoglu gibi soytarılık yapmaya gelmedi il yonetımıne fark bu
    Cevapla
  • halo 3 yıl önce Şikayet Et
    İş yapma polemik yap Ekrem gibi, daha çok gündem olursun, davarlar da peşinden gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor