Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten hapis cezası

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılandığı davada, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten hapis cezası
Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten hapis cezası
GİRİŞ 15.02.2021 20:42 GÜNCELLEME 15.02.2021 20:50
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sabri Uzun, Nisan 2019'da Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Uzun hakkında 'FETÖ/PDY propagandası yapmak' ve 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan açılan dava, Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Uzun, tutuklu yargılandığı davanın Temmuz 2019'da görülen ilk duruşmasında tahliye edildi.

BERAATINI TALEP ETTİ

Uzun hakkında, 17 Nisan 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Twitter'daki sözleri nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yürütülen soruşturmanın dosyası ise ayrıldı. Bu suçtan açılan dava da Ankara 31'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Bugün görülen karar duruşmasına sanık Sabri Uzun ve taraf avukatları katıldı. Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Uzun, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, "Paylaşımda bulunmam anayasal hakkımdır, beraatımı talep ediyorum" dedi. Sanık avukatı Ümit Kara da müvekkilinin beraatını istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ise sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmasını istedi.

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatlarının mütalaaya karşı yaptıkları savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme, Sabri Uzun'a, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • Kütahya'lı 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet seni adam zannedip o kadar makam mevki teslim etmiş.Sen kalk aldığın bu devlet terbiyesiyle,devletin adamlığıyla,devletin en tepesine laf et hatta seçilmiş Başkanına !!! Bende sevmiyorum ne ecevit ne demirel ne de kemalleri ama sövme hakkını kimse bana vermezzzzzz
    Cevapla
  • Akdeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    yaşına bak başına bak be adam hala konuşmayı öğrenememişsin.
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tipler Fetö kalıntılarıdır. Bunlara gereksiz müsamaha gösterilmiştir.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan heryerde var. Devlet bunları kurumlardan temizledi fakat mahkemeler görevlerine iade ediyor.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    gonderin dedelerinin memleketi ermenistana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!