Nedim Şener: CHP, HDP'nin esiri oldu, yakında Türk ordusunu suçlarsa şaşırmam

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, dünkü PKK'nın esiri HDP'nin yazısından sonra bugün de CHP'nin HDP'nin esiri olduğunu yazdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Gara'daki 13 vatandaşın şehit edilmesinden PKK'lı teröristleri değil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttuğunu hatırlatan Şener, "Yakında PKK’nın kaçırdığı insanlarımızı kurtarmak için şehitler veren Türk ordusunu da suçlarsa şaşırmam" dedi.

Nedim Şener: CHP, HDP'nin esiri oldu, yakında Türk ordusunu suçlarsa şaşırmam
Nedim Şener: CHP, HDP'nin esiri oldu, yakında Türk ordusunu suçlarsa şaşırmam
GİRİŞ 17.02.2021 09:01 GÜNCELLEME 17.02.2021 09:02
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

İşte Nedim Şener'in yazısından ilgili bölüm:

PKK’NIN ‘ESİRİ’ HDP, HDP’NİN ‘ESİRİ’ CHP

Son yazımda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere parti yöneticilerinin, terör örgütü PKK’nın 13 insanımızı katletmesinden sonra yaptıkları açıklamalarda “PKK” adını geçirmemesine değinmiştim. Bunun da PKK’nın siyasi kolu HDP ile işbirliği sonucu olduğunu yazmıştım.

İşin aslı, mesajların biraz “kopyala/yapıştır” şeklinde ve arkasında belli bir düşünce olmadığını zannetmiştim. Meğer varmış, hem de bir değil iki tane...

Birincisini CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında açıkladı. Kınama mesajlarında “PKK” adının kullanılmamasının, “terör örgütünün propagandasını yapmamak” olarak gerekçelendirdi.

“Unuttuk” dese, “İhmal ettik” demiş olsa anlaşılır da “terör örgütünün propagandasını yapmamak” gerekçesinin hiçbir mantıkla izahı yok.

Çünkü PKK’nın adını kullanarak kınama yapan CHP’liler, milletvekilleri var. Mesela Veli Ağbaba, “Eli kanlı PKK’lı teröristleri kınıyorum” dedi.

Ne yani? Şimdi onlar da propaganda mı yapıyorlar?

HDP’LİLERDEN FARKI YOK

İkinci gerekçeyi de dün Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dinledik. Kılıçdaroğlu, 13 kişinin şehit edilmesinden, onları kaçıran ve kafalarına kurşun sıkarak katleden PKK’lı teröristleri değil Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tuttu.

Bu sözlerin PKK’nın siyasi kolu HDP’lilerin yaptığı açıklamalardan farkı yoktu. Yakında PKK’nın kaçırdığı insanlarımızı kurtarmak için şehitler veren Türk ordusunu da suçlarsa şaşırmam. Ne Türkiye, ne CHP bunları hiç yaşamamıştı.

Son yazımın başlığı, ‘Terörist PKK’nın esiri HDP’ idi.

Öyle anlaşılıyor ki 6 milyon oya sahip HDP ile seçim işbirliği, Kılıçdaroğlu ve etrafındaki küçük bir azınlığın gözünü öyle karartmış ki CHP yönetimi de HDP’nin esiri olmuş.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 119
  • serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    adamin suratinda sytani bir ifade var, insanin tirsmamasi elde degil. bu adamdan turkiyeye asla fayda gelmez, suratina bakin icindeki kini okuyun
    Cevapla
  • 0_o 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin genetiği kasetle değiştirilmiştir .Kasetle başa getirilen Mister Kemal ,CHP'nin içini boşaltmıştır . Eski CHP'yi de sevmezdim .Şimdi ki CHP'ye baktığım da ise midem bulanıyor. Eskisini arar olduk .
    Cevapla
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimlerinde chp dağılır,baraj altı kalır,hep birlikte partiden istifa ederler,muharrem ince partiye geri döner ve teslim alır...
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne bekliyor bu chp ve chp yeoy veren insanlar adam bütün miilli olan kisileri partiden temizledi sonra partiyi hdp ye dolayisiyla pkk ya entegre etti yetmedi Türkiye icin yapilan hic bir seye sahip cikmadi yetmedi Atatürkçü olanlar gitti yetmedi Atatürk'ü ve Türku sevmeyen nanussuzlari partiye doldurdu . Hala bu partiye oy veren akillilar chp Atatürk'ün partisi diye avunuyorlar yazik cok ama cok yazık bu partilere oy verenler yuz kere bin kere düşünmeli
    Cevapla
  • Muallim 3 yıl önce Şikayet Et
    Nedim Şener çok doğru tespitlerde bulunmuş. Bay Kemal'in CHP'yi taşıdığı nokta bu. Eee ne demişler. Kılavuzu karga olanın burnu (malum şeyden) çıkmaz. Bu işin görünen kısmı. Kim bilir kapalı kapılar ardında ne gizli anlaşmalar yapmışlardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor