Sağlık Bakanlığı açıkladı! Kritik aşı kararı

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada koronavirüs (Kovid-19) aşısının, hafta sonları ve mesai saatleri dışında da hastanelerden randevu alınarak yaptırılabileceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı açıkladı! Kritik aşı kararı
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Kritik aşı kararı
GİRİŞ 17.02.2021 17:55 GÜNCELLEME 17.02.2021 17:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakanlığın Twitter hesabından, Kovid-19 ile mücadele kapsamındaki aşı uygulamasına ilişkin paylaşımda bulunuldu.

Paylaşımda, vatandaşların Kovid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonları da hastanelerden randevu alarak ücretsiz yaptırabileceği belirtilerek, "Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için 'enabiz.gov.tr', 'mhrs.gov.tr' adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz." ifadesine yer verildi.

Bu arada partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de aşılanan kişi sayısının 5 milyon 200 bini geçtiğini söyledi. 

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen “COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi”ne göre, 14 Ocak’ta sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla başlatılan süreç, öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanmasıyla devam ediyor.

Aşı takvimi ile Sağlık Bakanlığı tarafından belli yaş gruplarında uygulanan aşılama sürecinde sona yaklaşıldı. İlk süreçteki aşamada sağlık görevlileri, yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlara ve 65 yaş üzerindekilere aşılama gerçekleşti.

Aşı hakkı tanınan ve randevularını alan vatandaşlar, belirlenen sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya başladı. Bu yaş gruplarına 28 gün sonra ikinci doz aşıları yapılacak. Öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması için randevular, ‘mhrs.gov.tr’, ‘enabiz.gov.tr’ siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile ‘Alo 182’ hattı üzerinden alınabiliyor.

YORUMLAR 12
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş üstü hastalığı geçirdi diye aşı yapmamanız çok saçma 6 ay olmuş kronik kalp hiper tansiyon var bağışıklık yerlerde sürünüyo ama siz daha önce pozitif çıktı diye aşı yapmıyorsunuz bu yanlış bir uygulama tamam doktor değiliz ama en azından bi test yapın da görün ne durumda olduğunu be dayı
    Cevapla
  • Ali Saymanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Antikor olusmuşsa aşı fayda etmez.
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis Rabbim senden ekibinden Devlet Bahçeli ve bütün MHP li ülkücülerden BBP si Destici arkadaşları nizami alem ocaklarından cumhur ittifakını destekleyen herkesten razı olsun. Dua dua dua. Diğerlerini kahhar ismi Şerifi hatırına KAHRETSİN.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Beddua yok ancak terörist müstesna!!!
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin ailesinde akrabasinda illa ki farklı görüşlü kişiler vardır. Sen kim oluyorsun da herkese beddua ediyorsun. Cahile laf anlatmak zordur deyip kesiyorum lafı. Yoksa daha ağır konuşacağım
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Günaha girme
    Cevapla
  • hakk 3 yıl önce Şikayet Et
    mevlam bizleri boyle bir memlekette yaşattigi icin sonsuz şükürler olsun ajimizi olduk uygulama cok güzel gidiyor Allah razı olsun devletimizden inşallah bu gunleride atlatiriz yeterki bizler şükürumuzu ve dua larimizi eksik etmeyelim
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ocakta ek ödeme alamadık inşallah yatırırsınız
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Kırşehirli,gel de yoğun bakımda çalış,bir el at şu işe.Hakkı olan hakkını alacak.
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Kırşehirli Adamlar hak ediyorsa alacak tabi ödemesini. O kadar riske giriyor sen evde otururken. Bu arada ben sağlıkçı falan da değilim. Hak edene hakkı verilmezse vebali ağır olur. Şu eleştirmek için doğan kişilerden olmayın artık.
    Cevapla
  • Mehmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Kırşehirli tok açın halinden anlamaz, senin tuzun kuru heralde
    Cevapla
  • 40-Kırşehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş niki ile yazan vatandaş, milletin gündemi başka senin gündemin başka bravo sana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır