Duran Kalkan'ın itiraf sözleri ortaya koydu: Gara operasyonu hedefine ulaştı

Terör örgütü PKK'ya Gara'da ağır darbe vuruldu. Terör örgütünün elebaşlarından Duran Kalkan operasyondan sonra itiraf niteliğinde sözler söyledi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Kalkan'ın itirafına yer verdi.

Duran Kalkan'ın itiraf sözleri ortaya koydu: Gara operasyonu hedefine ulaştı
Duran Kalkan'ın itiraf sözleri ortaya koydu: Gara operasyonu hedefine ulaştı
GİRİŞ 19.02.2021 09:53 GÜNCELLEME 19.02.2021 20:14
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Gara'da yapılan operasyonla terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu. Operasyondan sonra PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan'ın yaptığı itiraf gündeme geldi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle: 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Örgütün Gara’da toplandığını takip ediyorduk. Özellikle son 5 ayda bu bölgede yoğunlaştıkları gözlendi” sözleriyle Gara’ya yapılan operasyonun önemini ortaya koydu.

PKK, Kandil’de baskı altına alınınca Sincar’ı aktif hale getirmiş. Sincar’a yönelik Türkiye’nin baskıları artınca da Gara’yı aktif hale getirmiş. Komuta kontrol merkezini Gara’ya taşımaya başlamış. Ayrıca Gara’nın Kandil ve Sincar’a göre daha avantajlı bir yönü var. Türkiye’ye 40 kilometre uzaklıkta ve şimdiye kadar operasyon yapılmamış. Gara’yı aktif hale getirerek, Türkiye’ye geçişleri kolaylaştırmış.

PKK sahada sıkıştıkça alternatif üretebilen bir terör örgütü. Türkiye’nin baskısıyla Bekaa’dan çıkarıldı ama ABD onları Kandil’e yerleştirdi. Kandil’de sıkışınca önce Sincar, sonra Gara’yı komuta kontrol merkezine dönüştürmeyi planladı. Ama bu kez başarılı olamadı.

Gara’ya son dönemlerde PKK’nın önemli isimlerinin gelip gittiği de tespit edilmiş.

DURAN KALKAN’IN İTİRAFI

PKK’nın ilk üç isminden biri olan Duran Kalkan, Gara operasyonunu, “Tarihin en ağır çatışmalarından biriydi” diye tanımladı. Terörist Kalkan, Türkiye’nin hedefini, “Gara operasyonunun temel amacı HPG’nin komuta kontrol merkezini işlemez hale getirmekti. Bu operasyonda temel hedef gerillanın komuta kontrol merkezini etkisiz kılmaktı” diye tanımladı.

Duran Kalkan bunu söylediğine göre demek ki Gara operasyonu hedefine ulaşmış.

SİVİLLERİN GARA’DA TUTULDUĞU İSTİHBARATI

5-6 yıldır PKK’nın elinde olan sivillerin Gara’da tutulduğu istihbaratı ekim ayında alınmış. Bilgi birkaç kaynak tarafından teyit edilince, Gara’ya yönelik operasyon hazırlıklarına başlanmış. Şubat ayı başında ise operasyonun düğmesine basılmış.

GARA, PKK’YI PANİKLETTİ

PKK’ın Gara bölgesini güvenli alan saydığı ve “TSK sadece uçakları ve SİHA ile ateş açar, sonra gider” diye düşündüğü ortaya çıktı. Ancak Gara’da kara operasyonunun yapılması PKK’nın yönetim kademelerinin paniklemesine yol açtı.

PKK’NIN ALDIĞI ÖNLEMLER

PKK’nın Gara operasyonundan sonra yeni önlemleri uygulamaya koyduğu belirlendi.

1)Gara bölgesinde daha önce iptal edilmiş olan gözcü uygulamasının başlatıldığı tespit edildi.

2)Bölgede bulunan PKK’nın üst düzey yöneticilerinin korumalarının arttırıldığı, gizli sığınak yapılması dahil ilave önlemler alındığı belirlendi.

3)Firar olaylarına karşılık olarak teröristlerin tek olarak bulunmalarının yasaklandığı, 3-4 kişilik gruplar halinde bulunmalarının zorunlu hale getirildiği öğrenildi.

4)Gündüz açık havada hiçbir şekilde hareket edilmemesi talimatının verildiği tespit edildi.

5)Radyo, cep telefonu, tablet başta olmak üzere elektronik haberleşme cihazlarının toplandığı, bunların kullanılmasının yasaklandığı belirlendi.

YÜREĞİMİN SIZLADIĞI AN

Gara operasyonundan sonra PKK’nın yayın organlarını takip etmeye çalışıyorum. PKK’nın haber kanalı Gara’yla ilgili bir haber jeneriği yapmış. İzleyince içim sızladı.

Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran CHP önemli bir parti. Ana muhalefet olarak CHP önemli bir parti. Atatürk’ün partisi olarak CHP önemli bir parti. Dahası Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve PKK ile mücadele açısından vazgeçilmez bir parti.

PKK terör örgütünün Gara’yla ilgili jeneriği terör örgütünün yöneticilerinden Duran Kalkan’ın Türkiye’yi suçlu gösteren konuşması ile başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntüsü ekrana getirildikten sonra vurucu bir şekilde Kılıçdaroğlu’nun “13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözü veriliyor.

Elbette ki bunu CHP hazırlamadı. Kılıçdaroğlu hazırlanması talimatını vermedi. Ama CHP Genel Başkanı’nın sözlerinin 13 insanımızı katleden terör örgütü PKK’ya ilham kaynağı olması...

Belli ki PKK, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini jeneriklik bulmuş.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 30
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki bu sözleriyle abd'yi suçluyor gibi...
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak'tan terör tazminatı olarak Musul ve Kerkük e kadar alınmalıdır. Musul petrollerindeki hakkımız tekrar istenmelidir.
    Cevapla
  • Hasancan 3 yıl önce Şikayet Et
    Alfabede harf kalmadı. Ne kısaltma meraklısıymışsınız.
    Cevapla
  • Muhammet 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz hatayı, Saddam'ı yanlız bırakarak yaptık. Sarı öküzü vermeyecektik... Emperyalist aç Kurt lar (ABD, AB, Rusya, İsrail.) doymak bilmez....
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet katılıyorumselin
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi de teröriste mi inandınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...