AK Partili Çalık: Pervin Buldan o gün kiminle temasa geçti

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile 2015 yılında gerçekleştirdiği telefon görüşmesini anlattı. Çalık, 'Pervin Buldan o gün kiminle temasa geçti, kamuoyuna açıklaması gerekir' dedi.

GİRİŞ 19.02.2021 19:15 GÜNCELLEME 19.02.2021 19:15

Milletvekili Çalık, Malatya Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Malatya İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak alıkonulan 13 Türk vatandaşının teröristlerce şehit edilmesinin hüznünü yaşadığını belirtti. 

AK Parti Malatya İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi

Çalık, konuşmasında terör örgütü PKK tarafından alıkonularak Gara'da şehit edilen Malatyalı Jandarma Personel Astsubay Çavuş Semih Özbey'in annesi Sadiye Özbey’in evladından haber almak istemesi üzerine geçmişte HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüşmesini anlattı.

“PERVİN BULDAN O GÜN KİMİNLE TEMASA GEÇTİ”

Çalık, görüşmenin 2015 yılı Eylül ayında gerçekleştiğini belirterek, “Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Malatyalı Semih Özbey'in annesi Sadiye Özbey kanser hastasıydı ve diğer annelerimiz gibi yüreği yanıyordu, evladından haber almak istiyordu. O annemiz evladını bayram temizliğini yapmış evinde bekliyordu. Fakat evladının eli kanlı terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını duyunca yıkıldı. Ben de o gün hemen ailemizle beraber oldum. Kimin kaçırdığını ve durumunu öğrenmek için o dönem HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ı aradım, annenin, ailenin durumunu konuştum. Pervin Buldan ise 'Kim kaçırmış bakalım size döneceğim' dedi. Sonra tekrar bana dönerek, 'Sağlık durumu iyi. Bir süre misafir edilir, bırakılır' dedi. Ben de ailemizle orada bu bilgileri paylaştım. O gün misafir edilir, bırakılır dedikleri evladımızın bugün cenazesini Malatya’mızda defnettik. PKK terör örgütünün kökünü kazıyana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Pervin Buldan o gün kiminle temasa geçti ise kimden bilgiler aldıysa kamuoyuna açıklaması gerekir” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı