Prof. Dr. Tevfik Özlü kötü haberi duyurdu ve uyardı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutasyona uğramış koronavirüs Türkiye'de ve dünyada daha fazla görülmeye başlandığını belirtti. Özlü, "Şu anda mutant virüslere aşılar etkili ama aşıların etkisinde bir zayıflama var. O açıdan dikkatli olmak gerekiyor" dedi.

Prof. Dr. Tevfik Özlü kötü haberi duyurdu ve uyardı
Prof. Dr. Tevfik Özlü kötü haberi duyurdu ve uyardı
GİRİŞ 20.02.2021 08:39 GÜNCELLEME 20.02.2021 08:53
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutant virüslere karşı aşıların etkisinde zayıflama olduğu için daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

"AŞILARIN ETKİSİNDE BİR ZAYIFLAMA VAR"

Prof. Dr. Özlü, “Tabii giderek şu anda toplumlarda sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada mutasyonlu virüsler yani varyant dediğimiz çok sayıda mutasyonun bir arada göründüğü yeni mutant virüsler daha fazla görülmeye başlıyor. Artış var, bu tabii izlenmesi gereken bir durum. Çünkü bu artışlar beraberinde yeniden salgında dalgalanmayı getirecek mi? Yeniden vaka sayılarında bir artış olacak mı? Bütün endişemiz o. Umarım kontrolünü sağlayabiliriz ama tabii bu virüslerin kontrolü daha zor, bulaşması daha kolay. Dikkatli olmamız lazım. Şu anda mutant virüslere aşılar etkili ama aşıların etkisinde bir zayıflama var. O açıdan dikkatli olmak gerekiyor. Daha zayıf etkili ama hala etkili" dedi.

YORUMLAR 97
  • Cüneyt beyaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Korku pompalıyor diyen arkadaşlar.Hocalarda sürekli bizi cehennem ile korkutuyor ,namaz hac sürekli onu yap bunu yap diyorlar, yapmazsan sonsuza dek yanacaksın diyorlar hangi lobiye hizmet ediyorlar, bir sussalar herkes cennete gidecek illa ki
    Cevapla
  • Gürsoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru teşekkürler
    Cevapla
  • aydın turgan 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık yok bilim kurulu yok DSÖ bilmem ne hiç okumuyorum. ne olacaksa olsun bıktım 2 senedir okuya okuya. korkutan açıklama başlıklı bin haber çıkmıştır. korkmuyorum kardesim iman ermişim sonuçta.. Allah'ın takdiri neyse o
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayalım mı.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet sizi aşıya çağırdığı zaman derhal aşınızı olunuz. En kısa sürede aşılamada % 60'ın üzerine çıkmalıyız, bu önemli.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hoca tedbirlere uyun, dikkatli olun demek istiyor. Mikroorganizmaların da kendilerini koruma ve direnç geliştirme özellikleri vardır. İnsanlar olarak, şu mikroorganizmalar kadar akıllı olun ve onlara karşı tedbir alın, onlar sizin yaptıklarınıza karşı bir takım savunma mekanizmalarını devreye sokuyorlar. Hocanın ne kabahati var, akıllı olun. Biz her meselede alakasız kişileri, oluşumları suçlarsak gerçeklerden koparız: bunun adı da sosyal şizofrenidir.
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına yeter çenenizi kapatında hayat normale dönsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık