Güney Afrikalı Müslümanlardan, Muhammet Emin Saraç'ın vefatına ilişkin taziye mesajı

Güney Afrika'nın önde gelen İslami eğitim kurumlarından Dar'ul Uloom Zakariyya İslam Üniversitesi Temsilcisi Muhammed Saloojee, Güney Afrikalı Müslümanların, Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Muhammed Emin Saraç'ın vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek taziyelerini iletti.

Güney Afrikalı Müslümanlardan, Muhammet Emin Saraç'ın vefatına ilişkin taziye mesajı
Güney Afrikalı Müslümanlardan, Muhammet Emin Saraç'ın vefatına ilişkin taziye mesajı
GİRİŞ 22.02.2021 00:30 GÜNCELLEME 22.02.2021 00:30

Saloojee, Saraç'ın vefatına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Güney Afrikalı Müslümanlar olarak büyük Türk bilgini Şeyh Muhammed Emin Saraç Hocanın vefatından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Kendisi İslam ümmetine büyük bir bilgelik ve derin bir anlayışla hizmet eden değerli bir alimdi." ifadesini kullandı.

Saraç'ın hem geleneksel hem de çağdaş İslami ilimlerin korunması ve geliştirilmesine yönelik özverili çabalarının Güney Afrika gibi uzak bir coğrafyada dahi dikkatlerden kaçmadığını belirten Saloojee, "Onun kişiliğinden ve bilgeliğinden yararlanarak, inşallah bizler de onun izinden gideceğiz." dedi.

Saloojee, "Bizlere öyküneceğimiz müstesna bir miras bırakan Saraç Hoca, samimiyet, alçakgönüllülük ve dindarlığın somutlaşmış haliydi." diye konuştu.

Saraç'ın vefatının tüm Müslüman dünyası için önemli bir kayıp olduğunu ifade eden Saloojee, şunları kaydetti:

"Biz Güney Afrika Müslüman toplumu olarak ailesine, öğrencilerine, yakın ve sevgili öğrencilerine ve tüm Türk halkına en içten taziyelerimizi iletiyoruz. Allah kendisine cennette çok yüksek bir rütbe nasip etsin ve gelecek nesle de onun izinden gitme şevkini ve coşkusunu versin."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı