Karayılan Gara’da mıydı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara operasyonuyla ilgili konuşmalarında Murat Karayılan’ı hedef göstermesi, “Murat Karayılan Gara’daymış. Operasyondan kısa süre önce orayı terk etmiş” söylentisinin yayılmasına neden oldu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi köşe yazısında konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Karayılan Gara’da mıydı?
Karayılan Gara’da mıydı?
GİRİŞ 22.02.2021 14:13 GÜNCELLEME 22.02.2021 14:13
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Abdulkadir Selvi'nin çok konuşulan köşe yazısı:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te Gara’da PKK’nın şehit ettiği 13 vatandaşımızla ilgili bilgi verdikten sonra “Allah şahittir, o Murat Karayılan’ı bin parçaya bölmezsek... Tekrar şeref sözü veriyorum” demişti.

Soylu daha önce de “Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” diye söz vermişti.

Soylu’nun Gara operasyonuyla ilgili konuşmalarında Murat Karayılan’ı hedef göstermesi, “Murat Karayılan Gara’daymış. Operasyondan kısa süre önce orayı terk etmiş” söylentisinin yayılmasına neden oldu. Önemli bir iddia olduğu için araştırdım. Ama doğru çıkmadı. Karayılan ve Cemil Bayık bir süredir Kandil’den başlarını çıkaramıyorlarmış. Daha çok Kandil’in İran kontrolündeki bölgesinde kalmayı tercih ediyorlarmış. İran’ın Gara’ya yaptığımız operasyonu kınaması beni şaşırtmamıştı. Çünkü İran, Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ı Türkiye’ye karşı koruyor.

KANDİL’DE

Murat Karayılan Gara’da değilmiş ama PKK’nın Kandil ve Sincar’dan sonra oluşturmak istediği alternatif komuta kontrol merkezi yerle bir edilmiş. PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, “Gara operasyonunun temel amacı HPG’nin komuta kontrol merkezini işlemez hale getirmekti. Bu operasyonda temel hedef gerillanın komuta kontrol merkezini etkisiz kılmaktı” demişti. Yeni kurulan telsiz sistemleri ortadan kaldırılmış. “PKK’yı 5 yıl geriletecek bir darbe vuruldu” deniliyor.

PKK, zorla kaçırıp operasyonun başında şehit ettiği 13 sivil vatandaşımızı ise 2 yıldır Gara’da “zindan” adını verdiği yerde tutuyormuş. Bir kez daha şehitlerimizin ruhu şâd olsun.

GARA’YA GİDEN MİLLETVEKİLİ

İçİşlerİ Bakanı Süleyman Soylu, Gara’ya giden milletvekilinin HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı. Soylu’nun açıklaması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Taşdemir hakkında soruşturma açtı. HDP milletvekili Taşdemir ise “Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” dedi. Bu durumda Taşdemir hakkında düzenlenecek olan fezlekeyi görmek gerekecek. Çünkü dokunulmazlığının kaldırılması istenirken, fezlekede Taşdemir hakkında yer alacak deliller önem kazandı.

YORUMLAR 19
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün gördüğümüz ve gücünü izlediğimiz yuce Türk Ordusu bu hainleri ve liderlerini inlerinde bin parcaya bölecektir insallah
    Cevapla
  • Kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Iran islami müslümanla.yoksa müslümanın katılımı anlamak zor herhalde haşhaşı kalıntılarıdır. Iran tarihinde devamlı müslümanlara göz yaşı doldurmuştur.mezhepci siyonist
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain ve şerfsizlerin bir an önce gebermesi diliyorum
    Cevapla
  • beta 3 yıl önce Şikayet Et
    İran İslam bedenine saplanmış, paslı bir hançerdir ...
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman bu pers kalıntılarını bertaraf ettik o zaman huzur yakındır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance