AK Partili Özhaseki'den, 'beddua' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP'ye oy veren Kürt seçmene beddua ettiği iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

AK Partili Özhaseki'den, 'beddua' açıklaması
AK Partili Özhaseki'den, 'beddua' açıklaması
GİRİŞ 23.02.2021 19:24 GÜNCELLEME 23.02.2021 19:26
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Özhaseki, Kayseri'de bir açılış programında yaptığı konuşmanın bağlamından koparıldığını söyleyerek, "Konuşmamda; PKK'yı kınamayan, PKK'ya tek söz etmeyen, '3-5 tane oy alacağım' diye HDP'ye yağ çekip, yaltakçılık yapan ve olmadık kalıplara giren CHP’nin tutumunu lanetledim. '13 şehidimizin katilleri PKK’dır' diyemeyen siyasi tutumu sertçe kınadım. 'Birkaç puan oyumu artıracağım' diye teröre ve terör destekçisi HDP’ye karşı vatansever tutum geliştirmeyen siyasi tavrın oy alma kaygısını eleştirdim. Bundan dolayı da 'Lanet olsun onların oy kaygısına' demek istedim" dedi.

Özhaseki, konuşmasının bütünü dikkate alındığında bu anlamın kolaylıkla çıkarılabileceğine dikkat çekerek, "Bu maksatla konuşmuş olsam da yine tepkim biraz aşırı bulunmuş olabilir. Ancak bu tepkim asla seçmene değil, oy alma hesabıyla teröre göz kırpan ayak oyunlarına karşıdır. Sözlerimin maksadından çıkartılmak istendiğini ve bundan siyasi menfaat gözetildiğinin farkındayım. Benim seçmeni lanetlemem gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Milli iradeye yürekten bağlı biri olarak; seçmen kardeşlerimin her bir oyunun kutsal olduğuna inanıyorum.  Bugün de hala terörü lanetlemeyen oy kaygısıyla terör muhitlerine gerekli tepkiyi ortaya koymayan her türlü tutuma karşıyım. İlgili siyasiler; bana karşı gösterdikleri şiddetli tavrı keşke PKK’ya ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye karşı gösterselerdi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 27
  • 40 akıllı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele diyorlar bir deli taş attı kuyuya 40 akıllı çıkaramadı
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Küffara oy verende desdekleyende aynıdır
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya destek veren kim olursa olsun seçmen olması değiştirmez durumu topunun canı cehenneme.
    Cevapla
  • Necip 3 yıl önce Şikayet Et
    dik durmak lazım. köfteye soğan doğranmaz
    Cevapla
  • Müftü 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalime ve zalimi destekleyene beddua edilir..Peki pkk zalim değildir diyebilir miyiz? Ayrıca İslam'a Göre bir yerde zulüm varsa bırakın desteklemeyi sessiz kalınsa bile zalimin zulmüne ortak olunmuş sayılıyor bunlar ise oylarıyla ve düşünceleriyle destekliyorlar. .. Ayrıca Hadis-i Şerifte Allah Rasuluu SAV efendimiz şöyle buyurur: “Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin (razı olmasın buğz etsin ), ki bu imanın en zayıf derecesidir.(Müslim, İman 78)” yani bu zalimlere beddua caizdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar