Konya’da yeni obruk oluştu! 40 metre derinliğinde!

İrili ufaklı çok sayıda obruğun bulunduğu Konya’nın Karapınar ilçesinde yeni bir obruk daha oluştu.

Konya’da yeni obruk oluştu! 40 metre derinliğinde!
Konya’da yeni obruk oluştu! 40 metre derinliğinde!
GİRİŞ 27.02.2021 15:44 GÜNCELLEME 27.02.2021 15:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yüzlerce obruğun bulunduğu Karapınar’da bir yeni obruk daha oluştu. Reşadiye Mahallesi Üç Obruklar mevkisinde bulunan bir tarlada meydana gelen obruk, tarla sahibinin tarlayı traktörle sürmesinden 10-15 gün kadar sonra oluştuğu öğrenildi. Yaklaşık 10 metre çapında, 40 metreden fazla derinlikte olan obruk vatandaşları tedirgin etti.



Bölgede irili ufaklı çok sayıda obruk gördüğünü söyleyen obruğun oluştuğu tarlaya komşu tarlası olan Hikmet Koçhan, "Çobanlar haber etmiş. Duman çıkmış, gürültü olunca bizim tarla yakındı, geldik baktık. İki üç günlük mesele bu. Bundan 10-15 gün önce de tarlaya sürüp gitmişti arkadaş. Ondan sonra geldik biz, ufak bir şey vardı ama dibi görünmüyordu. Yaklaşamadık, korktuk. Derinliği 40 metreden fazlaydı” dedi.

YORUMLAR 13
  • FM.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha az su isteyen ürünlere geçip daha az yeraltı suyu kullanmadığımız sürece bu haberleri daha çok duyacağız. Allah'a şükür bu zamana kadar kimsenin canı yanmadı bu yanmayacağı anlamına gelmez
    Cevapla
  • Safa 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeraltı sularını kaçak çekerseniz olacağı budur. Ne bekliyorsunz. Gün gelecek sizi bile yutabilir. başımıza gelenler kendi ellerimizle yaptıklarımız yüzünden. Bunda şaşılacak bişey yok. 40 bin kaçak kuyu var bölgede.
    Cevapla
  • dfghjkl 3 yıl önce Şikayet Et
    gurban olduklarım, ey ümmeti MUHAMMED, konya ovası göçüyor, daha ne kadar sessiz kalınacak bu duruma, bir şeyler yapmak lazım...
    Cevapla
  • Karadenizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Oralarda ağaç neden yok, ağacın olmadığı yerde obruk olur. Ağaç hem yağış rejimini değiştirir. Ağaçlandırın bölgeyi...
    Cevapla
  • dağlı 3 yıl önce Şikayet Et
    fazla taş tepe yok .
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen Karadenizlisin galiba, malum oralar hep dağlık olduğundan, obruk riski yok. Konya düz ova. Buralar TARIM arazileri. yeraltı sularını sürekli sondaşlarla, kuyularla kullandıkları için yeraltında oluşan boşluklar çöküntü yapıyor. Obruk oluşuyor. Tarım arazileri hububat elde etmek için kullanılıyor. Ağaçlandırılmaz.
    Cevapla
  • blob 3 yıl önce Şikayet Et
    verin gazı, Konya tahıl deposu çekin suyu çekin, elektrik faturaları olmuş bilmem kaç on bin ödemezler, çektikleri suya bedel ödemezler, sonra yarabbi şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi