Lokanta Kafe ve Restoranlar ne zaman açılacak? Kapalı mekanların açılacağı tarih belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama sonrası lokanta, kafe ve restoran sahipleri işletmelerin ne zaman açılacağını merak etmeye başladı ve kabine toplantısı sonrası çıkacak kararı sabırsızlıkla beklemeye başladı. Mart ayı itibari ile kapalı olan mekanların illerdeki vaka sayına göre açılması, kısıtlamaların esnetilmesi gündeme taşındı. İşte merak edilen detaylar...

Lokanta Kafe ve Restoranlar ne zaman açılacak? Kapalı mekanların açılacağı tarih belli oldu mu?
Lokanta Kafe ve Restoranlar ne zaman açılacak? Kapalı mekanların açılacağı tarih belli oldu mu?
GİRİŞ 01.03.2021 12:14 GÜNCELLEME 01.03.2021 12:14

Lokanta, kafe ve restoran gibi işletmelerin açılacağı tarihe ilişkin açıklama işletme sahipleri tarafından uzun zamandır bekleniyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında lokanta, kafe ve restoran ve beraberinde birçok işletme kapatılmıştı. Yeniden dükkanlarını açmak isteyen işletme sahipleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. Peki lokanta, kafe ve restoran gibi işletmeler ne zaman açılacak? İşte kapalı mekanlara ilişin son gelişmeler...

LOKANTA KAFE VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Lokanta, kafe ve restoranların ne zaman açılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bugün düzenlenecek olan kabine toplantısında ise İllere göre vaka sayılarındaki oran değerlendirilecek ve kademeleri olarak kısıtlamaların kaldırılması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. İşte o açıklama;

"Bilim Kurulumuzun çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek. Orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi illerde ne konumda olduğunu orada Sağlık Bakanımız bizlere takdim edecek. Sonra da bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, kafeteryalarla ilgili ne adımlar atarız, otellere varıncaya kadar ne yapmamız gerekiyor, bunların kararını Kabine toplantısında alacağız."

HAFTALIK VAKA SATISI EN DÜŞÜK İLLER HANGİLERİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre lokanta, kafe ve restoran gibi işletmelerin illerdeki vaka sayıları göz önünde bulundurularak kademeli olarak olarak açılması planlanıyor. İşte nüfusa göre vaka satısı düşük olan 10 il;

  • Şırnak: 7,82

  • Hakkari: 9,55

  • Bitlis: 10,35

  • Batman: 12,49

  • Van: 14,89

  • Mardin: 15,33

  • Muş: 16,28

  • Diyarbakır: 17,53

  • Kars: 17,79

  • Siirt: 21,37

NORMALLEŞME SÜRECİNDE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER PLANLANIYOR?

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.
- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.
- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.
- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.
- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.
- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı