Kerkük'teki Türk Şehitliği TİKA tarafından yenilenecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bağdat Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Irak'ın Kerkük kentinde onlarca Osmanlı komutanı, subay ve askerinin yattığı Türk Şehitliği'nin TİKA tarafından onarılacağını söyledi.

Kerkük'teki Türk Şehitliği TİKA tarafından yenilenecek
Kerkük'teki Türk Şehitliği TİKA tarafından yenilenecek
GİRİŞ 02.03.2021 22:47 GÜNCELLEME 02.03.2021 23:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TİKA Koordinatörü Yazıcı, tarihi Kerkük Kalesi'nde bulunan Türk Şehitliği'nin uzun yıllardır onarıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Yazıcı, tarihi miras niteliğindeki şehitlikte bu ay başlatılacak yenileme çalışmalarının yıl ortasında tamamlanmasını planladıklarını aktardı.

Bu süreçte şehitliğin yakınında bulunan Danyal Peygamber'in makamının da onarılacağını kaydeden Yazıcı, her iki yerin yenilenmesi için TİKA olarak geçen yıl inceleme başlattıklarını ifade etti.

​​​​Osmanlı Devleti'nin bu topraklardan çekilmesinden bu yana yaklaşık 100 yıldır herhangi bir onarım veya restorasyon çalışması yapılmayan Türk Şehitliği adeta kaderine terk edilmiş halde bulunuyor.

Kerkük'te çok sayıda sivil toplum örgütü, tarihçi ve araştırmacının şehitliğin onarımı için yerel ve merkezi hükümete yaptığı çağrıların da sonuçsuz kaldığı belirtiliyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeryüzünde kalıncaya kadar son Türk Düşmana yar olmayacaktır Kerkük.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama