Türkiye'nin dediği oluyor! Bölgede sürpriz gelişme

Kahire, 18 numaralı parselde ilan ettiği ruhsat ihalesinden çıktı. Atina’yı, “Mısır, Türkiye ile anlaşıyor” korkusu sardı. Ankara’nın “yok” hükmünde gördüğü anlaşmanın bozulacağı belirtiliyor.

Türkiye'nin dediği oluyor! Bölgede sürpriz gelişme
Türkiye'nin dediği oluyor! Bölgede sürpriz gelişme
GİRİŞ 03.03.2021 07:20 GÜNCELLEME 03.03.2021 07:57
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Yunanistan ile Mısır arasında Doğu Akdeniz’de imzalanan gayrimeşru Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması üzerine tartışmalar sürüyor. Ankara'nın "yok" hükmünde gördüğü sözde anlaşma ile Mısır binlerce kilometrelik deniz coğrafyasından vazgeçmişti.

Yunan basınını korkutan detay: Doğu Akdeniz'de...

Ancak Kahire sürpriz bir karara imza atarak, Türkiye’nin BM’ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarına dikkat alarak 18 numaralı parselde ilan ettiği ruhsat ihalesinden çıktı.
Mısır'ın bu kararının ardından Yunanistan paniğe kapıldı.

Hande Fırat açıkladı: Türkiye talebini Suriye'deki...

Atina, Mısır'a baskı kursa da Kahire’den geri adım gelmedi. Doğu Akdeniz’deki Kahire-Atina anlaşmazlığı Yunan basınında geniş yer buldu. The Indicator haber portalı konuya ilişkin, "Mısır Doğu Akdeniz'de Türkiye ile anlaşıyor" başlığını attı. Bir başka Yunan haber sitesi ise Mısır'ın, gelecekte Yunan çıkarlarına zarar verecek şekilde deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda Türkiye ile anlaşmaya vardığını iddia etti.

Ankara ise Kahire yönetiminin attığı adımdan memnun. Diplomatik kaynaklar, Mısır'ın Yunanistan ile imzaladığı anlaşma ile kaybettiği yaklaşık 13 bin kilometrekare MEB alanını hatırlatarak, anlaşmanın gelecekte değişeceğine dikkat çekiyor.

Mısır hükûmetinin bu anlaşmayı bozacağı görüşünü savunan kaynaklar, Mısır’ın Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a verilen tavizlerden rahatsız olduğunu ifade ediyor. Ayrıca Ankara, Mısır’ın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarına saygı göstermesini iki ülke arasında olumlu gündeme katkı sağlama yönünde atılmış bir adım olarak değerlendiriyor.

YORUMLAR 25
  • Mudet 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kardeşler elbet birbirine kavuşacak sınırlar engel mi olacak
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat bu fırsat hemen ikinci dereceden yetkililer Mısır ve Suriyelilerle hatta İsraille görüşmelere başlasınlar . Akdenizdeki parselleri garantiye alsınlar. BÜTÜN UMUDUMUZU TEK BİR LİBYA ANLAŞMASINA BAĞLAMAYALIM. Zaten o devletler de dünden razı. Bakmayın böyle horozlanmalarına ,Reis yüz vermediği için başka çareleri yok. Ama dış işleri veya daha alt düzeyde anlaşmalar bile onlar açısından itibar sayılır. Emin olun o anlaşmayı altın çerçeveye koyarlar. Biz adam yerine koymuyoruz da ondan biraz etrafta aranıyorlar.
    Cevapla
  • Detay 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD Mısır’ın anlaşmadan çekilmesini istedi muhtemelen.Böylece Yunanistan daha da panik olup her yönüyle abd’ye gebe kalacak.
    Cevapla
  • Hüseyink 3 yıl önce Şikayet Et
    Detaysız detay kardeşim Mısır abd ile ters düstü rus silahları alıyor abd alamazsın dedi mısır bağımsız ülkeyim alırım dedi meb alanında kaybettikleri deniz tetki alanlarını geri alır iken yükselen güç tc ile terste düşmek istemiyor konvarsiyonel silahların etkisizliği ortadayken tc ile nasıl savasacak lübnan libya tunus tc dedi katar zengin bakın görün suud da gelecek saygılar detay abi
    Cevapla
  • bulent 3 yıl önce Şikayet Et
    mantıklısı bizim harita yunan aklınca akdenizin öteki ucundan bizim önümuzü kesecek
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan’ın paniklemesinden de bir şey anlamayan biri şimdi çıkıp da Mısır’a ne verdik diye cahilce zırvalamasın diye şunların bilinmesi lazım: Mısır’da bir devlet Türkiye’de bir devlet. Deniz sınırı da normal olarak iki ülke arasındaki deniz mesafenin ortasından geçecek. Bizim onların kıta sahanlığında zaten gözümüz olmadığı için onlara kendi kıta sahanlığını vermiş ya da bahşetmiş olamayız. Mısır’a Yunanistan ile yaptığı anlaşma sebebiyle Yunanistan’a kaptırdığı kendi kıta sahanlığındaki çıkarını göstermek elbette Mısır’ın uyanmasına yetecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor