Ermenistan'ın skandal mesajına Türkiye'den tokat gibi cevap!

Bulgaristan'ın 3 Mart’ta kutladığı Milli Günü nedeniyle, Sofya’daki Ermenistan Büyükelçiliği’nin Türkiye’yi hedef alarak “Türk köleliğinden kurtuluşunuzun yıldönümünü kutlarız” diye mesaj yayınlamasına, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök Twitter üzerinden tepki verdi.

Ermenistan'ın skandal mesajına Türkiye'den tokat gibi cevap!
Ermenistan'ın skandal mesajına Türkiye'den tokat gibi cevap!
GİRİŞ 05.03.2021 07:19 GÜNCELLEME 05.03.2021 07:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Aylin Sekizkök, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sofya’daki Ermenistan Büyükelçiliği’ne tavsiyem şudur: Türkiye ve Bulgaristan NATO müttefikidirler. Türkler ve Bulgarlar zor zamanlarda birbirlerine destek olan komşulardır. Sürekli tarihi açıdan nefret içerikli tutumları öne çıkarmak yerine barışçıl olmayı deneyin” ifadelerine yer verdi.

GEREKEN YANITI VERDİM

Sekizkök, yaptığı açıklamada ise “Ermenistan Büyükelçiliği’ne gereken yanıtı verdim” diyerek şöyle konuştu: “Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkiler her alanda çok iyi durumda. İlişkilerimizi daha da ileriye götürme gayreti içerisindeyiz. İki ülke arasındaki bu dostluk, müttefiklik ve bölge barışına katkı sağlayan tutumlar, anlaşılan Ermenistan Büyükelçiliği’ni rahatsız etmiş. Ermenistan Büyükelçiliği yaptığı ajitasyon içerikli bu paylaşımla Bulgar dostlarımızı kışkırtma hesapları içindeydi. Ancak bu emellerine ulaşamadılar.”

Bulgaristan, ‘93 Harbi’ olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonrası 3 Mart 1878’de imzalanan Ayastefanos (Yeşilköy) Antlaşması Bulgaristan Prensliği’nin kurulmasına olanak sağladığı için, her yıl 3 Mart’ı milli bayram olarak kutluyor. Sofya yönetimi, son dönemde resmi söylemlerinde Türkiye’yi rencide edici açıklamalardan kaçınmayı tercih ediyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 12
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Turk dusmani olanlar caniniz cehenneme digerlerinin yolu acik olsun
    Cevapla
  • Orhan altun 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim olursan ol yinede gel biz nasıl yahudileri gaz odalarından kurtardık kı böyle bir milletiz birgün sizede lazım olur eleştirirken el insaf diyorum şimdi provokasyona izin vermeyiz çünkü Ermenistan Azerbeycan Türkiye güzel ivme yakalanmış bunun kıymetini bilin ey Ermeniler
    Cevapla
  • İlahə 3 yıl önce Şikayet Et
    Nərdə ,çünki kafaları çalışmıyor,
    Cevapla
  • Fatih temur 3 yıl önce Şikayet Et
    madem ermenisin insanlığı öprenmelisin bize kardeş gibi hürmet etmelisin düşmanlıkdan fayda gelmez
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlığı olmayan ermenileri ülkelerine geri gönderelim.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatan daşli olsun veya olmasi hepisi gitsin dedelerinden ne hayir geldiki torunlarindan ne olsun otu çek köküne bak demiş atalarimiz .
    Cevapla
  • Vora 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende yurt dışında yaşıyorum ırkcılık beyinin yarısını kullanamayanlardır Kaldıkı bu dewletin işi dir senin asla boyle bir watandaşlık görevin yok
    Cevapla
  • Fatih temur 3 yıl önce Şikayet Et
    çok kaçak var doğru
    Cevapla
  • esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    hepsi senden benden daha iyi vatandaş emin ol gel bakırköy samatya yedikule yeşilköy civarına tanıştırayım sizi
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    tşk aylin hanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar