PKK, eroin parasını ünlü rapçilerle nasıl aklıyor?

Ünlü rapçiler Ezhel ve Mero'nun, Almanya'da PKK terörüne destek veren isimlerle yakın ilişkiler kurduğunun ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan da bugün, 'PKK-eroin mafyası-rap' üçgeninde yaşananları ve kirli ilişkiler ağını gözler önüne serdi. Kılıçarslan, Acun Ilıcalı'nın TV kanalında yapılan 'rap' yarışmasını da hedef aldı...

PKK, eroin parasını ünlü rapçilerle nasıl aklıyor?
PKK, eroin parasını ünlü rapçilerle nasıl aklıyor?
GİRİŞ 06.03.2021 22:03 GÜNCELLEME 06.03.2021 22:21
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Almanya’da yaşayan Kürt asıllı rapçi Xatar'ın yasa dışı bağlantıları geçen hafta sosyal medyada en çok konuşulan konuların başındaydı.

Xatar'ın, Türkiye'de büyük hayran kitlesine sahip Ezhel ve Mero gibi isimlerle yakın ilişkileri ise büyük tepki topladı.

Twitter'da söz konusu isimlere, "terörle aralarına mesafe koymaları" yönünde binlerce mesaj iletildi.

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan da bugün köşesinde bu konuyu ele aldı. "PKK’dan eroine: Rap müziğin gizlenemeyen pisliği" başlığını taşıyan köşe yazısında Baybaşin ailesi, PKK, eroin ticareti ve Rap müzik arasındaki ilişkiyi sorgulayan Kılıçarslan şu ifadeleri kullandı;

"Mahkemede korkudan dili içine kaçan ve “abiley, ben sadece biy keye denedim, uyuştuyucu nediy bilmem” savunması veren “kenarımın muhalifi” müptezel rapçi Ezhel var ya. Hah. Onun Mero ile birlikte yaptığı şarkılar bir kenara, herif her Almanya’ya gittiğinde “YPG’ye açıktan para toplayan” Xatar’la can ciğer kuzu sarması pozlar veriyor. İşte bu Ezhel’in “ölümsüz kankisi” Murda da “yerli ve milli” karakterimiz Acun Ilıcalı’nın “O Ses Türkiye Rap”inde jüri üyesi."

ACUN'UN TV'Sİ NEDEN O RAPÇİLERE KUCAK AÇIYOR?

Yeni Şafak yazarı, PKK’nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği kara parayı, PKK’lı rap firması sahibi Xatar'ın Spotify ve Youtube üzerinden, söz konusu rapçiler ile legalleştirdiğini dile getirdi. Kılıçarslan, ayrıca, "Xatar’ın PKK’nın uyuşturucu parasıyla manipüle ederek meşhur ettiği Mero şu anda ne iş yapıyor? “Yerli ve milli” karakterimiz Acun Ilıcalı’nın “O Ses Türkiye Rap” yarışmasında jüri üyeliği." diye yazarak Acun Ilıcalı'yı bir kez daha işaret etti.

TÜRK RAPÇİLERE ÇAĞRI

Bu noktada Rap müziğin Türkiye’deki öncülerine seslenerek bir çağrıda bulunan Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan, Ceza, Sagopa, Yener Çevik, Ender ve diğer rapçilerin yaşananlar karşısında neden suskun kaldıklarını sorguladı.

"Piyasanızı pisleten adamlarla kavga etmek için hiç mi cesaretiniz yok? Bu ülkenin gençlerine hiç mi borcunuz olmadığını düşünüyorsunuz? Joker, Mirac, Massaka, Geeflow çıkıp aslanlar gibi “Bunlar pislik” deme cesareti gösterdi. Temizleyin abicim piyasanızı." diyen Kılıçarslan, bu rapçilerden kendilerine yakışanı yaparak, bu yasa dışı girişimlere karşı seslerini yükseltmelerini istedi.

YORUMLAR 36
  • Neco 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman söylüyorum acun a çok dikkat edilmesi gerekir projedir. Programları zaten toplumun ahlakını çökertme hedefli.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    RAP muzik sadece insanların gazını almak için geliştirilen bir tarzdır. Aslında müzik değildir. 1960 larda dünyaya "çiçek çocuklar" olarak sempatik bir şekilde lanse edilen hippilerle önce uyuşturucu pazarı oluşturulmuştur. Sonrada "halkların devrimi" adı ile sol bir kesim oluşturulmuştur. Sonrası malum. RAP aynen futbol gibi, rockunroll gibi insanların gazını alır. başka bir halta yaramaz
    Cevapla
  • Ahmet Dobur 3 yıl önce Şikayet Et
    pasta buyukse birileri girmistir iceri. ya da girecektir .Yalniz yedirmezler. Veya birileri girdigi icin buyumustur.
    Cevapla
  • Mehmet ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke içerik olarak “Türkçe Rap’e Dair Her Şey” youtube kanalından esinlendiğinizi belirtseydiniz hem başka insanlar da o videoyu izlerdi
    Cevapla
  • Derman 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olmak için müslüman olmak yetmiyor müslüman olmak için bir müslüman kibi düsüneçeksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi