Hakan Atilla kimdir? Borsa İstanbul'dan istifa eden Hakan Atilla aslen nereli ve kaç yaşındadır

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürlüğünden istifa eden Hakan Atilla kimdir? Uzun yıllardır bankacılık sektörü içerisinde yer alan Hakan Atilla aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte istifa açıklamasıyla gündem olan Hakan Atilla'nın biyografisi...

Hakan Atilla kimdir? Borsa İstanbul'dan istifa eden Hakan Atilla aslen nereli ve kaç yaşındadır
Hakan Atilla kimdir? Borsa İstanbul'dan istifa eden Hakan Atilla aslen nereli ve kaç yaşındadır
GİRİŞ 08.03.2021 16:27 GÜNCELLEME 08.03.2021 16:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakan Atilla 1970 senesinde Ankara'da dünyaya geldi. Üniversite eğitimine yine burada devam eden Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 

Son dakika: Hakan Atilla Borsa İstanbul'daki görevinden istifa etti

Tahsilini tamamlamasının ardından 1995’te Halkbank A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla göreve başlayan Hakan Atilla, bunun ardından Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman sıfatıyla görev aldı.

Son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Mehmet Hakan Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Mehmet Hakan Atilla, 2011’den 2017 Mart ayında ABD’de tutuklanana kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delme iddiasıyla New York’taki mahkemede 32 ay hapis cezasına çarptırılan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Ekim 2019’da Türkiye’ye iade edilerek ülkeye döndü. Dönüşünde Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başladı.

Hakan Atilla 2021 yılı itibariyle Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürlüğünden istifa etti.

YORUMLAR 1
  • Çepni. 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha üst göreve atanır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış