Türkiye'de bir ilk: İş yerlerine HES kodu ile girilecek!

Giresun Valiliği, 100 metrekarenin üzerindeki tüm iş yerleri, işletme, fabrika ve benzeri yerlere girişlerde HES kodu sorgulanması yapılacağını bildirdi.

Türkiye'de bir ilk: İş yerlerine HES kodu ile girilecek!
Türkiye'de bir ilk: İş yerlerine HES kodu ile girilecek!
GİRİŞ 09.03.2021 10:30 GÜNCELLEME 09.03.2021 14:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kırmızı renkteki çok yüksek riskli Giresun'da 100 metrekarenin üzerindeki iş yerlerine girişlerde HES kodu sorgulanacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun, Vali Enver Ünlü başkanlığında toplandığı belirtildi.

İl genelinde 100 metrekare üzerinde bulunan tüm iş yerleri, işletme, fabrika ve benzeri yerlere girişlerde çalışan, müşteri ayrımı yapılmaksızın HES kodu sorgulaması yapılmasına karar verildiği ifade edilen açıklamada, HES kodu yüksek riskli ve riskli olan kişilerin kolluk kuvvetlerine bildirileceği aktarıldı.

Açıklamada, kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince para cezası verileceğine işaret edildi.

Aykırılık durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç tekil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • Güvenlik 3 yıl önce Şikayet Et
    Komik biz 9 aydır uyguluyoruz :)
    Cevapla
  • Kenan Eldemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tuvalete girerkende isterlermi acaba????
    Cevapla
  • HES E PES 3 yıl önce Şikayet Et
    herhangi birinin hes kodunu söyle geç diyorlar ad soyad kadın erkek tc falan hiç bişey sormuyolar hatta bazıları ekran görüntüsü almış onu gösteriyor hes kodunun amacı nedir belli değil
    Cevapla
  • Sahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Giresun'daki yüzlerce fabrikada (!) zaman ve üretim kaybı desenize... Şakası bir yana Valilik yine yenilikçi yaklaşmış olaya....
    Cevapla
  • hknslh 3 yıl önce Şikayet Et
    hes kodu işe yarıyor mu bilmiyorum ama eğer telefonunuzda hayat eve sığar uygulaması varsa qr kod ile çok hızlı şekilde işlemler yapılıyor.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Küresel komedide bakalım daha neler göreceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı