Kısa Çalışma Ödeneği süresi uzatıldı mı? BMD'den süre uzatılsın talebi!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 2 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. Peki Kısa Çalışma Ödeneği’nin süresi de uzatıldı mı?

Kısa Çalışma Ödeneği süresi uzatıldı mı? BMD'den süre uzatılsın talebi!
Kısa Çalışma Ödeneği süresi uzatıldı mı? BMD'den süre uzatılsın talebi!
GİRİŞ 10.03.2021 06:40 GÜNCELLEME 10.03.2021 06:52

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı 2 ay süreyle uzatıyoruz” şeklinde açıklama yapmasının ardından, Kısa Çalışma Ödeneğinin de süresinin uzatılıp uzatılmadığı merak edilmeye başlandı.
 
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

Önceki kabine toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sosyal destek kısa çalışma ödeneği, nakti destek, işsizlik ödeneği başlıkları altında 53 milyar lirayı buldu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak Mart sonuna kadar uzattık’’ ifadelerini kullanmıştı.

Bu ay son kez verileceği açıklanan kısa çalışma düzenlemesinde, taleplere bağlı olarak bir değişiklik olup olmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak. Yasaya göre, destek ödemeleri en fazla Haziran ayı sonuna kadar verilebiliyor.

KISA ÇALIŞMA SÜRESİ UZATILSIN TALEBİ

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, 2020’de üyelerinin yüzde 57’sinin AVM’lerdeki, yüzde 30’unun ise caddelerdeki mağaza sayılarının azaldığını bildirdi. Öncel, "Ortalama cirolar yüzde 50-60 düzeyindeyken mevcut kiralama koşulları ve genel gider yönetmeliği ile markalarımızın devam edebilme gücü her geçen gün azalıyor. Kısa Çalışma Ödeneği’nin (KÇÖ) ay sonunda bitmesi de markalarımızı endişelendiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Kısa Çalışma Ödeneği’nin Haziran sonuna kadar uzatılması konusunu bir kez daha değerlendirmesini rica ediyoruz" dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR? 

Kısa çalışma ödeneği maaşın yüzde 60'ı kadar oluyor. En düşük ödenek brüt asgari ücrete göre belirleniyor. En yüksek ödenek ise brüt asgari ücretin yüzde 150'si kadar oluyor. Buna bağlı olarak Kısa çalışma ödeneği de Asgari ücret ile birlikte arttı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Nakdi ücret desteği 1.177 liradan 1.431 liraya yükseldi. Yani nakdi ücret desteği 1. 431 liradır.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Kısa çalışma ödeneği, işyerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde çalışılmayan süreler için, işçinin kendisine ve aylık olarak her ayın beşinde ödenir.

Ödemeler ilgililerin IBAN hesaplarına aktarılmakta, IBAN bilgisi bulunmayan vatandaşların ödemeleri de PTT Bank aracılığı ile yapılmaktadır. Ödeme tarihini öne çekmeye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yetkilidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı