Ankara Valiliği'nden kısıtlama kararları

Son dakika: Ankara'da, yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştiren B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlar ile berber, kahvehane, internet kafeler, spor salonları, tiyatro salonları vb. kültürel aktivite yerlerine HES kodu şartı getirdi.

                                Ankara Valiliği'nden kısıtlama kararları
Ankara Valiliği'nden kısıtlama kararları
GİRİŞ 09.03.2021 20:18 GÜNCELLEME 13.03.2021 15:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplanan Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu sonrası alınan kararlar Ankara Valiliği tarafından yazılı açıklamayla duyuruldu.

Alınan kararlar şöyle:

TAŞITLARDA HES KODU

Yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda, başta Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanması zorunluluğu olmak üzere Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilecek.

YEME İÇME YERLERİ

İl genelinde, terminal ve gar binalarında bulunan yeme-içme yerlerinin (lokanta, restoran, kafeterya, pastane vb.), Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde yer alan tedbirlere uymak kaydıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun; 01.12.2020 tarihli ve 20201285 sayılı kararı ve 03.03.2021 tarihli ve 2021-12 sayılı kararı ile getirilen açılış ve kapanış saatlerine bağlı olmaksızın işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet gösterecek.

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarıyla yapılacak seyahatlerde bilet satış işlemleri sırasında, halı saha tesislerine girişte, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan araçlara yolcu alınması esnasında, tüm konaklama tesislerine girişte, alışveriş merkezlerine girişte, yeme-içme yerleri ile yüzme havuzu vb. tesislere girişte; HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu karara bağlandı.

BERBER, NİKAH SALONU, HAMAM, KAHVEHANE...

İl genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirildi.

YORUMLAR 14
  • Corona 3 yıl önce Şikayet Et
    15 bin personel ile denetim yalanına ne diyeceksiniz Ankara’da sokakta toplam 5 polis yok dolmuşlar ayakta 20 kişi ile yolcu taşıyor cafeler ful lokantalar aynen sokaklar maskesiz mesafesiz denetim yok vaka artışını destekliyorlar sanki
    Cevapla
  • Kırmızı il 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyüze sınav diye insanların istemediği eğitime katkısı yok sınavlar yapılıyor
    Cevapla
  • Selçuklu 3 yıl önce Şikayet Et
    B1 b2 d1 d2 d4 nedir kardeşim, hangi araçlar onu açıkşasınlar
    Cevapla
  • BÜLENT KİRAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Ankara lı olarak Büyükşehir belediyesi hiç bir halt etmiyor ki bunu becersinler,yeni bir şey yok olanı da tamir bakımını yaptırıp hizmete sunamıyorlar kısaca halka eziyet sanki meziyet.Beceriksizler.
    Cevapla
  • ŞAKGN 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuluçka süresi 14 gün olan bir virüsün sayısı normallesmenin 2.gününde nasıl artışa geçer.Hani bulaşmanın ilk günlerinde testte belli olmuyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz