Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu sonrası son dakika açıklaması

Son Dakika haberi; Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Dil kullanımı ve toplumsal değerler açısından televizyon yayınlarına ilişkin fikir teatisinde bulunulan toplantıda, Erdoğan, bütün yayınlarda milli ve manevi değerler ile dil kullanımına hassasiyet gösterilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu sonrası son dakika açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu sonrası son dakika açıklaması
GİRİŞ 10.03.2021 21:33 GÜNCELLEME 10.03.2021 23:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Buna göre, Kurul üyeleri toplantıda, dil kullanımı ve toplumsal değerler açısından televizyon yayınlarına ilişkin fikir teatisinde bulundu.

DOĞRU DİL KULLANIMI VURGULANDI

Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkelerine uygun yayınların önemine vurgu yapan Kurul üyeleri, televizyonda Türkçe'nin yanlış kullanımının önüne geçecek adımları ele aldı.

Kurul üyeleri, yayın içerikleri hakkında çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumsal farkındalığın ve bilincin artırılmasına yönelik hususları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da içinde bulunulan medya çağında kimi televizyon programlarının format itibarıyla batı mahreçli olduğuna ve içeriklerin küresel düzeyde belirlendiğine dikkati çekerek, bütün yayınlarda milli ve manevi değerler ile dil kullanımına hassasiyet gösterilmesinin gerekliliğine işaret etti.

YORUMLAR 6
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan bir şey yol Eni yıllar eski yıllardı Şimdi ise bütün tv kanalların da dizilerde nasıl adam öldürülür nasıl planlama yapılır nasıl aldatma yapılır çeteler mafyalar her şey orta da evlilik programları yerine gelenlere programa bakın iğrençliklere dolu kimin kimi aldattığı belli değil artık programda DNA testleri yapılıyor çocuğun babası kim diye artık bunları her gün seyredenler ilerde daha kötü günler bizi bekliyor nere de O güzelim eski dizler nere de artık görmek mümkün değil Çözeceğinize de inanmıyorum artık
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet mesela Miraç kandilinde kafalarına taş düşsün demek doğru bir örnek.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ümmete, Vatanıma, Devletime, Milletime düşman olan herkesin başına koca koca taşlar düşsün
    Cevapla
  • Hayri 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmesin mi
    Cevapla
  • Sivasspor 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu isimli kardeş haklısınız acilen bu ülkenin ahlakına açılan savaşa dur denilmeli.
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Acilen çarpık senaryo ve edep dışı her yayına dur denilmeli... Bir kötülüğun yayılmasina sebep olan tüm yayınlar yasaklanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti