Suriye'deki ABD üssünün lojistiği İsrail ve FETÖ ilişkili Türk kadına bırakıldı!

ABD’nin Suriye’de, hemen Cizre'nin karşısında genişlettiği üssün lojistik işlerini İsrail ve FETÖ ile de ilişkisi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı esrarengiz bir kadının yürüttüğü öğrenildi.

Suriye'deki ABD üssünün lojistiği İsrail ve FETÖ ilişkili Türk kadına bırakıldı!
Suriye'deki ABD üssünün lojistiği İsrail ve FETÖ ilişkili Türk kadına bırakıldı!
GİRİŞ 12.03.2021 05:58 GÜNCELLEME 12.03.2021 05:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Soyadı A. olan kadın, ABD’nin Ayn Divar istihbarat üssünü genişletme çalışmasıyla gündeme geldi. Türkiye-Irak sınırında stratejik bir nokta olan üssün inşasında kullanılacak inşaat malzemesi ve diğer gereçlerin alımını, söz konusu kadının yürüttüğü öğrenildi. Kadının, ABD’nin İncirlik’teki merkezi tarafından akredite edildiği, ortalıkta fazla görünmeyen esrarengiz biri olduğu belirtildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, şunları söyledi: "Soyadı A. olan kadın ABD’nin işlerini koordine ediyor. Yeri geldiğinde işleri taşeronlara dağıtıyor. Özellikle gizli ve acil işleri hep bu kadın organize ediyor."

A.’nın İsrail’le ilişkilerinin de çok sağlam olduğunu vurgulayan kaynaklar, aynı kadının daha önce de FETÖ’cülerle yakın ilişkisi bulunduğunu bildirdiler.

ABD Suriye’de, Cizre’nin hemen karşısında, sınıra çok yakın Ayn Divar istihbarat üssünü genişletiyor. ABD'nin, Cizre’yi ve Dicle’yi tepeden gören bu üssü, Türkiye’nin PKK ile mücadelesine karşı kullanma amacında olduğu belirtiliyor.

PKK'NIN IRAK-SURİYE HATTINI KORUYOR

Bu arada ABD'nin Ayn Divar'daki üssünde görevlendirilen kişilerin tamamının istihbaratçı olduğu ve Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerini yakından takip ettiği belirtiliyor. Üsle ilgili Aydınlık'a bilgi veren kaynaklar, 80 kişilik istihbarat ekibini korumak için Ciburi Aşireti'nden bazı kişilerin de maaşa bağlandığını kaydediyor.

Güvenlik uzmanları ise ABD'nin Suriye'deki varlığının önceden beri sözde IŞİD'e dayandırıldığının, fakat Ayn Divar bölgesi ile IŞİD'in herhangi bir ilgisinin olmadığının altını çiziyor. Dolayısıyla üssün doğrudan Türkiye'nin faaliyetlerini hedef aldığını değerlendiren uzmanlar, PKK için Irak-Suriye hattının korunmasının ABD için öncelik olduğunu söylüyor.

Ayrıca Ayn Divar bölgesinden boru hatları geçiyor ve Kerkük-Yumurtalık boru hattına çok yakın bir konumda bulunuyor.

KAYNAK: AYDINLIK GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kötülerin şerrinden ALLAH C.C ya sığınırız. ALLAH C.C fırsat vermesin inşallah. Amin.
    Cevapla
  • sakaryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    bize düşman olan herkes nerdeyse bütün dünya ülkeleri için dosttur normaldir kalleşlikde sınır tanımıyor bizi çekemeyenler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak