Dışişleri, Abdülhamid'in torunu için devreye girdi: Erdoğan'a teşekkür mektubu

Sultan Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Emel Adra, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta koronavirüse yakalandı. Dışişleri Bakanlığı, Adra'nın tedavisini dakika dakika takip etti. Tedavisinden sonra iyileşen Adra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak teşekkür etti.

Dışişleri, Abdülhamid'in torunu için devreye girdi: Erdoğan'a teşekkür mektubu
Dışişleri, Abdülhamid'in torunu için devreye girdi: Erdoğan'a teşekkür mektubu
GİRİŞ 13.03.2021 09:34 GÜNCELLEME 13.03.2021 11:47
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış
  • Sultan Abdülhamid'in Beyrut'ta yaşayan 4. kuşak torunu Emel Adra koronavirüse yakalandı.
     
  • Türkiye, Emel Adra'nın tedavisi için harekete geçti. Bakan Çavuşoğlu süreci dakika dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı. 
     
  • İyileşen Adra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür mektubu yazdı.

Dışişleri Bakanlığı, Sultan Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Emel Adra’nın koronavirüs tedavisi için devreye girdi. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta koronavirüse yakalanan Adra’nın hastanesi değiştirildi, tedavisi dakika dakika takip edildi. Tedavi sürecinde sağ elinde his kaybı yaşayan Adra, iyileşince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak teşekkür etti.

Sultan Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Emel Adra, 14 Ağustos’ta, Beyrut’ta koronavirüse yakalandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Adra’nın Beyrut’ta bir hastanede tedavi gördüğünü öğrenmesiyle Türkiye devreye girdi. Çavuşoğlu, Beyrut’un Türkiye Büyükelçisi Hakan Çakıl’ı arayarak tedavi için gerekenin yapılması konusunda talimat verdi.

YOĞUN BAKIMDA YATTI

Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran, Büyükelçi Çakıl ve büyükelçilik çalışanları Emel Adra’nın tedavi sürecini yakından takip ederek, gereken her türlü desteği verdi. Doktorların Adra’nın tedavi sürecine yoğun bakımda devam etmesi gerektiğini söylemesi üzerine, Türkiye müdahil oldu. Adra hastalığının ilk günlerinde tedavi gördüğü hastaneden, Beyrut Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Adra’nın tedavisini dakika dakika takip eden Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da konuyu bildirdi. Emel Adra, çoğunluğu yoğun bakımda olmak üzere, 3 hafta hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu. 

ELİ İYİLEŞİNCE TEŞEKKÜR MEKTUBU YAZDI

Emel Adra tedavi sürecinde sağ elinde his kaybı da yaşadı. Elindeki his kaybı geçer geçmez Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazan Adra, şu ifadeleri kullandı:

“COVID-19’a yakalandıktan sonra Beyrut Amerikan Hastanesi’nde büyük çoğunluğu yoğun bakım olmak üzere 14 Ağustos-13 Eylül 2020 tarihleri arasında tedavi gördüm. Bu süre zarfında göstermiş olduğunuz destekleriniz için minnettarım. Uzak diyarlarda olmamıza rağmen şahsınızla, devletinizin alakasını burada hissetmek bizim için onur verici. Sürgünden sonra kalplerde yer edinmek şahsım adına kıvanç kaynağı. Başta aileniz olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’a, Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl’a, Konsolos Didem Büyükarslan’a ve Büyükelçi sekreteri Joyce Haddad hanımefendiye yakın ilgi ve destekleri için şükranlarımı sunarım. Sevgili Peygamberimizin buyurduğu gibi, insana şükretmeyen, Allah’a edemez. Mektubu kendi elyazımla yazmak istiyordum, fakat hastaneden çıktığımda bir müddet sağ elimi kullanamadım. Bu yüzden bu mektubu tehirli olarak yazıyorum.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 55
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlari chp zihniyeti sürgün etti unutmayalim..
    Cevapla
  • tarıkk 3 yıl önce Şikayet Et
    eğer osmanlı torunuysak hanedanın itibarı geri iade edilmeli. herhangi bir kişi yada dernek eski bir tapu göstererek (bize karşı savasanlar da dahil) arsasını geri alabiliyorsa bunlarada yardım edilmeli
    Cevapla
  • Elbistan Fatihi 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz OSMANLI ' yız.
    Cevapla
  • Figen 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanoğullarıni dünyanın dört bir yanına gönderenler öbür dünyada bu vebalden kurtulamasin.
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunları sürgün ettik.. sonra da ingilizleri yumanları teknelerle İstanbul'a çıkarıp karşıladık, saygıyla eğilip ikramlarda bulunduk. Sonunda işgal kuvvetleri kazanmış zaferi, biz onları denize falan dökmedik, döktüğümüz adamların onuruna yemekler verip karşıladığımıza göre savaşı işgal kuvvetleri kazanmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede