4 kişinin öldüğü faciada TIR şoförünün ifadesi ortaya çıktı

Bursa'da dün yaşanan feci kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır 20 kişi yaralandı. Önündeki araçları sürükleyen TIR'ın şoförü Faruk E'nin ifadesi ortaya çıktı. Fren patladığı için aracını durduramadığını söyleyen Faruk E., "Önümdeki araç sürücülerinin fark etmesi için selektör yakarak, kornaya bastım. TIR’ın kontrolünü kaybettiğim için araçlara çarpmaya engel olamadım" dedi.

GİRİŞ 13.03.2021 17:31 GÜNCELLEME 13.03.2021 17:31
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış
  • Bursa'da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 8'i ağır 20 kişinin yaralandığı trafik kazasında TIR şoförünün ifadesi ortaya çıktı. 
     
  • Aracını fren boşaldığı için durduramadığını söyleyen TIR şoförü, "Selektör yaparak kornaya bastım. Çarpmaya engel olamadım" dedi.
     
  • Kazada hayatını kaybedenler toprağa verildi.

 

Bursa'da 4 kişinin öldüğü, 8'i ağır, 20 kişinin yaralandığı kazanın ardından gözaltına alınan TIR’ın şoförü Faruk E. (51) emniyetteki ifadesinde, "TIR’ın frenlerinin boşaldığını fark ettim. Önümdeki araç sürücülerinin fark etmesi için selektör yakarak, kornaya bastım. O anda kırmızı ışık yandığı için araçlar yolda duruyordu. TIR’ın kontrolünü kaybettiğim için araçlara çarpmaya engel olamadım" dedi. 



Kaza, dün akşam saatlerinde Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde meydana geldi. Faruk E. yönetimindeki 18 AAJ 361 plakalı TIR, iddiaya göre freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Hızla ilerleyen TIR, kırmızı ışıkta bekleyen 22 araca çarpıp, altına alarak sürükledi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, birçok araç demir yığınına döndü.



İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kazada Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu, Semih Ural ve Recep Göler yaşamını yitirdi, 20 kişi ise yaralandı Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

KAZANIN GÖRÜNTÜLERİ DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Dehşete düşüren görüntülerde, hızla ilerleyen TIR'ın önündeki araçlara çarparak, ilerlediği görüldü. 



'ÇARPMAYA ENGEL OLAMADIM'

Kazanın ardından TIR şoförü Faruk E. gözaltına alındı. Kedi kumlu taşıyan sürücü Faruk E.'nin emniyetteki ifadesinde, "TIR’ın frenlerinin boşaldığını fark ettim. Önümdeki araç sürücülerinin fark etmesi için selektör yakarak, kornaya bastım. O anda kırmızı ışık yandığı için araçlar yolda duruyordu. TIR’ın kontrolünü kaybettiğim için araçlara çarpmaya engel olamadım. Pişmanım” dediği belirtildi.



Faruk E.’nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

SON SÖZÜ 'BU NE' OLDU

Bursa’nın Kestel ilçesinde yaşanan TIR faciasında hayatını kaybeden doğa fotoğrafçısı Semih Ural'ın (57) kaza anında iş arkadaşı Uğur Şahin ile telefonda görüştüğü ortaya çıktı. Cenazede gözyaşlarına boğulan Şahin, "Konuşma sırasında, 'Hadi be bu ne' dedi. Telefon kapandı, tekrar aradım, açmadı. Çok güzel bir adamdı. Ölmek hiç yakışmadı ona" dedi.



Bursa-Ankara yolu üzeri Barakfakih mevkisinde dün saat 17.30'da yaşanan kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybeden bir çocuk babası Semih Ural, doğum günü olan bugün, Hamitler Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazede taziyeleri kabul eden Ural'ın oğlu Dora Ural'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. 



Öte yandan Semih Ural'ın kaza anında iş arkadaşı Uğur Şahin ile telefonda görüştüğü ortaya çıktı. Şahin, “Beraber iş yapıyoruz. İş yaptığımız bir firmayı ziyarete gitmişti. Sonra bana bilgi vermek için saat 17.00 gibi beni aradı. Görüşme yaptığını söyledi. 35 saniye falan konuştuk. Aniden 'Hadi be bu ne' dedi. Gürültü duymadım. Biraz bekledim telefon kapandı. 15- 20 dakika sonra tekrar aradım. Telefon çaldı ama açmadı. Ben sonra bir daha aradım ama yine açmadı. Saat 19.30 sıralarında ortak bir arkadaşımız aradı. Hemen aklıma kaza geldi. Araştırmam sonucunda Kestel Devlet Hastanesi’nde olduğunu öğrendim. Ölenlerin arasında Semih’in de olduğunu öğrendim. Çok güzel bir adamdı. Ölmek hiç yakışmadı ona. Bugün doğum günüydü. Dostluğumuz adına huzurluyum. Onu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Doğum gününü kutluyorum. Ölüm gerçekten ona hiç yakışmadı” dedi.

KAYNAK USTASI BASRİ GÜMÜŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden Basri Gümüş'ün cenazesi, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yakınları tarafından alınarak, Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesi’ne getirildi. Gözyaşları içerisinde karşılanan Gümüş’ün cenazesi, evinin önünde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

Kaynak ustası 1 çocuk babası Basri Gümüş’ün 20 yıl önce ailesiyle birlikte Bursa’ya taşındığı, çalıştığı firmaya ait servis aracıyla eve dönerken meydana gelen kazada hayatını kaybettiği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 89
  • Ali52 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle canavarlara en ağır ceza verilmeli. Kaybolan canlar, onların evine düşen ateş...Allah cümlemizi canavar ruhlu insanlardan muhafaza eylesin.
    Cevapla
  • Trakyali amica 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende TIR şöförüyüm türkıye de uyduruk fıren patladı tırda fren havalı ayrıyetten eksoz frenı veyahut retarder. Yaglı ve elektırıklı şanzıman fırenı var düpedüz ya telefonla oynuyordu yada uyudu böyle ınsanları tırafıge salmayın
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    bu herif sorumsuz. fren değil gaza basmadığını ispatlasın. araç çarpmaya rağmen yavaşlamıyor hala hızlanıyor. ya motor freni. o nekadar hız öyle. ya yük kaç tondu. sen milletle dalga mı geçiyon. avrupada olsa bu kesin kamikaze saldırısıydı. zten de öyle hatta kamikeze değil. sadece saldırı. bu herifi önce kornaya basacan sonra asacan.
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şöför gani ruh sağ da tarla var tırı tarlaya sürebilirdi yazık 4 ölü 8 ağır yaralı bilerek tırın silaha dönüştürülmesi kısas şart
    Cevapla
  • CEMO 3 yıl önce Şikayet Et
    kazanın olduğu yer gayet düz bir yol fren patladı var sayalım ışıklarda bekleyen araçlara çarpıncaya kadar önünde hiçmi araç yoktu onlara neden çapmadın freni patlayan bir aracın o yolda o hızda gitmesi imkansız sağa kırsa direksiyonu o insanlar hayatta olacaktı cünkü kendi canı tatlı yazıklar olsun sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar