Diyarbakır anneleri HDP'yi bitirme noktasına getirdi

Çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki eylemi HDP'lileri bitirme noktasına getirdi. HDP'lilerin ailelerin eylemlerinden rahatsız oldukları için parti binasına gelmediği öğrenildi.

Diyarbakır anneleri HDP'yi bitirme noktasına getirdi
Diyarbakır anneleri HDP'yi bitirme noktasına getirdi
GİRİŞ 16.03.2021 16:02 GÜNCELLEME 16.03.2021 16:07
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da HDP il binası önündeki ailelerin evlat nöbeti kararlı bir şekilde sürüyor. 561 gündür eylemlerine devam eden aileler, HDP'lilerin eylemlerinden rahatsız olduklarından dolayı parti binasına gelmediğini kaydetti. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden 7 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Hamza için evlat nöbeti eylemine katılan Zümrüt Salim, evlatlarına kavuşuncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.
 

HDP önündeki eylemde 560’ıncı gün; aile sayısı 217 oldu


"Anneler burada HDP nerede" diye soran Salim, "7 yıldır benim oğlum gitmiş ben oğlumun hasretini çekiyorum. Anneler burada HDP nerede? HDP'liler bizlerin bu kararlı duruşuna dayanamayıp gittiler. Bizi görmemek için kaçtılar, çünkü suçluydular bu yüzden dayanamayıp kaçtılar. Onların bizlerin yanına gelmesini ve bizlere açıklama yapmasını bekliyoruz. Bizim evlatlarımız dağda, onların çocukları ise özel okul okuyorlar. Bizlere neden bu zulmü çektiriyorlar. Allah onları kahru perişan etsin. Bu dünyada da öbür dünyada da elimiz onların yakasında olacak" dedi.

"OĞLUM, HDP'LİLER BİZLERE DAYANAMAYIP KAÇIP GİTTİLER"

Eylemlerinde ve çocukları almakta kararlı olduklarını vurgulayan anne Salim, "Biz eylemimizde kararlıyız, ya burada öleceğiz ya da evlatlarımızı alacağız. Oğluma da sesleniyorum, oğlum Hamza, beni görüyor ve duyuyorsan arkadaşlarınla birlikte kaçın gelin. Hapis yok ve ceza yok. Söz Allah rızası için çık gel. Bak biz HDP önündeyiz, HDP'liler bizlere dayanamayıp kaçıp gittiler. Çünkü haksızdırlar. Haksız olanlar öyle oluyor. Oğlum sen yanlış yoldasın dön gel" diye konuştu.

YORUMLAR 26
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Analar ne varsa yine yine sizde var
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet tarafından bu annelere her türlü destek verilsin başka illerdede pkk yı bittirmek için
    Cevapla
  • ferdi k. 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım! Ali babacan, Dün Diyarbakır'daydı. Evlat nöbeti bekleyenleri ziyaret edebilirdi.
    Cevapla
  • Nasuh 3 yıl önce Şikayet Et
    Babacanın ipi fetönün elinde
    Cevapla
  • Nuri er 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkk=fetö ali Babacan nasıl ziyaret etsin gelecek tepkilerden korkusuna. Zaten o da hdp lilerle ortak
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    burda sorun kanunlar vekil kim olur ise suc oldumu ayni dk ceza ve direk butun mallarina el konacak burda sorun sadece bu aileler bunlarin her birinin on yakini tanidik olsa nerde ise butun tr yapar birlik olur butun turkiye sokak da destek olacak sadece orda degil sokak da vekil yani pkk hainler asla izin olmayacak en sert sekil de dur deme zamani bir de chp ve iyi parti gibi hainlerin anlamasin icin vekil olan belediye olan ne isterse yapamaz diye kanun da net anlatmak gerek
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır annelerine muhalefette sahip çıksa çok şey değişir ama nedense onlar evlatlarının peşinde olan Kürtleri değilde pkk bin pesinde olanlari tercih ediyorlar manidar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek