BBP Genel Başkanı Destici: HDP hiçbir zaman bir siyasi parti olmamıştır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'HDP hiçbir zaman bir siyasi parti olmamıştır. Esasen kuruluşu da sakattır. Çünkü PKK terör örgütünün siyasi şubesi olarak kurulmuştur. Bütün yönetim kadroları ve sözde milletvekillerini PKK belirlemiştir. Kurulduğu günden bugüne kadar da teröre ve teröristlere hizmet etmiştir.' ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Destici: HDP hiçbir zaman bir siyasi parti olmamıştır
BBP Genel Başkanı Destici: HDP hiçbir zaman bir siyasi parti olmamıştır
GİRİŞ 17.03.2021 20:18 GÜNCELLEME 17.03.2021 20:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Destici, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesine açılan davayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"HDP hiçbir zaman bir siyasi parti olmamıştır. Esasen kuruluşu da sakattır. Çünkü PKK terör örgütünün siyasi şubesi olarak kurulmuştur. Bütün yönetim kadroları ve sözde milletvekillerini PKK belirlemiştir. Kurulduğu günden bugüne kadar da teröre ve teröristlere hizmet etmiştir. HDP Anayasa'nın 68. maddesinde yer alan hiçbir esasa uymamış, Siyasi Partiler Yasası'nı yok saymış, alenen devletin varlığına, ülkenin ve milletin birliğine kastetmiştir. Bununla birlikte millete kurşun sıkanlara siper olmuş, her zaman Türkiye düşmanlarının safında yer almıştır. Bunlara rağmen maalesef bugüne kadar (bizce asla kabul görmeyen) çeşitli saiklerle, müsamahakarlığın ötesinde bir tavırla bugüne kadar Türk siyasetinde yer almıştır. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde terörle arasına mesafe koymayan, terörü reddetmeyen partilere müsaade edilmez."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra hala hdp ye kol kanat olan siyasiler varsa sizinde onlardan farkınız yok demektir. Terör batağında debelenen bir partiye neden arka çıkarsınız anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gec bile kalındı. Artık kangren oldu.Ulkeye yapmadıkları kötülük kalmadı. Bu partiyi koruran Chp ye de el atmak lazım. O da ulke icin sorun.
    Cevapla
  • Toroslu 3 yıl önce Şikayet Et
    bağımsız aday olurlar yine meclise girerler partinin ilçe düzeyin deki yöneticilerine kadar siyasi yasak getirilmeli
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    deva gelecek saadet chp iyi parti gibi partilerde onların arkasında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk